Nyheter

ANIMA

Den 17 & 18/2 uppträder Härnösands folkhögskolas danslinje ”New Education for Contemporary Dance” med sin föreställning ANIMA på Murberget i Härnösand. 

Tid: 17 februari, kl 14.00 & 18 februari, kl 14.00
Plats: Murberget, Härnösand

FRI ENTRÈ!

 

Nya öppettider för receptionen under 2018

Från och med den 8 januari kommer receptionen vara öppet enligt följande tider:

08:00 – 09:00

11:00 – 13:30

Övrig tid hänvisar vi till hemsidan där all kontaktinformation till skolans personal finns.

 

Välkommen att höra av dig! 

Spagettioperan 2017 – I`m a stranger here myself

God Jul & Gott Nytt år önskar Härnösands folkhögskola

Nyhet för hösten 2018

Hösten 2018 kommer Härnösands folkhögskola att starta upp en fritidsledarutbildning.  Fritidsledarutbildningen är en tvåårig yrkesinriktad utbildning på helfart. Utbildningen kommer att innehålla moment så som ledarskapsutveckling, beteendevetenskapliga teorier och perspektiv, samhälle och fritidskultur, metodkunskap, verksamhetsförlagt lärande.  

Målet med utbildningen är att du skall få tillgång till teoretiska kunskaper och verktyg som hjälper dig att hantera utmanande situationer med individer och grupper, utveckla din förmåga att kommunicera med människor, få syn på både dina egna och andras kommunikations- och beteendemönster, samt att du ska få öva din förmåga att leda, att följa, att arrangera, att utvärdera, att teoretisera men också att praktisera. 

Mer information om utbildningen samt ansökan hittar du här.

En helg fylld med dans

Denna helg kommer att fyllas med dans med hjälp av studerande från ”New Education for Contemperary Dance” vid Härnösands Folkhögskola.

Liza Tegel från danslinjen har skapat i uppdrag för Norrdans, föreställningen ”Stor och Liten”. Föreställningen har premiär på lördag, den 2 december, kl.13:00 på Kulturmagasinet i Sundsvall.

För att läsa mer om föreställningen klicka in här.

Nu på söndag, den 3 december, kan man även se Norrdans med ”Windows 2017 goes nutcracker”. Föreställningen har skapats av tre studerande från ”New Education for Contemporary Dance” tillsammans med dansare från Norrdans.

På scen står Norrdans-dansare tillsammans med fem dansstuderande från skolan.

Det finns även möjlighet att se föreställningen under deras turné, vecka 50. Mer information om föreställningsdatum och platser hittar du här.

En bild på skolans B-byggnad med regnbågsbakgrund.

Not for sale!

BARN ÄR INTE TILL SALU!

Varje minut säljs fyra barn till sexhandeln.

Härnösands folkhögskola vill med hjälp av bl.a. försäljning av armband vara med och bidra till att barn får leva ett liv i frihet.
Besök gärna vår bössa och skänk det du kan avvara.

Vi engagerar oss för Musikhjälpen 2017 och har under förra veckans TTS tillverkat armband som vi kommer att sälja på bland annat skyltsöndagen. Redan nu går det att köpa våra armband i receptionen på skolan och betala med Swish. Vi kommer att ha ett bord på skyltsöndagen där vi kommer att fortsätta sälja armbanden och även annat smått och gott. Danslinjen kommer att sälja armband under sin skyltfönstershow. Missa inte!

Gilla vår Facebooksida för engagemanget för att hålla dig uppdaterad!

Vill du komma direkt till bössan kan du klicka här.

 

 

 

Danselever från förr besöker vår skola för att ge dansklasser och en föreställning!

Efter att ha studerat dans hos oss på New Education for Contemporary Dance’s  första år- 2009/2010 har Rebecca Holmberg och Sofia Edstrand vidare studerat på Northern School for Contemporary Dnce i Leeds (UK). De stannade kvar och började ett eget kollektiv med Kate Cox och Rachel Fullegar; Gracefool Collective (https://www.gracefoolcollective.com/) Med kollektivet har de varit väldigt framgångsrika i Storbritannien.

Rebecca och Sofia håller dansklass på Danslinjen!
Under nästa vecka är de hos oss för att undervisa och skapa två delar av vår nya föreställning som ska spelas i februari 2018.

Men inte minst kommer de att spela ”This Really Is Too Much” på Härnösands teaters stora scen nästa söndag 26 november kl. 18.  Det finns bara en chans att ser dem innan de reser tillbaka till Leeds, DET VILL MAN INTE MISSA! 

De har spelat denna föreställning ”This Really Is Too Much” en hel månad på Edinburgh Fringe Festival och i London. Nu sätter de alltså upp den på Härnösands teater! Kursansvarig Danielle beskriver föreställningen så här: ”This really is too much” är en absurd mix av dans, tal och galghumor som lekfullt undersöker jämställdhet idag. Under en timme följer vi fyra olika karaktärer i en collage-föreställning som blandar sjuttiotals disco med politiska brandtal och jobbintervjuer med distanslöpning i högklackat. Det blir ett mischmasch av byråkrati, bikinis och balett.

Biljetter köper man på Teatern samma dag ordinarie pris 150 kr  samt 100 kr för studerande. 

 

 

Mer om föreställningen här: info https://www.facebook.com/events/127308647950648/

Fred, Ickevåld, Ledarskap i Jerusalem.

Bilden visar Fred, Ickevåld, Ledarskap på studieförbundet 
Bildas studiecenters terrass i Jerusalem,  de startade sin resa i onsdags och kommer vara i Israel/Palestina i 10 dagar. 

Kursen genomförs i samarbete med Kristna freds och det är studieförbundet Bilda som bidrar med sin kompetens när det gäller resan. Deltagarna kommer att få uppleva och se mycket under dessa intensiva dagar.  

 

TTS för alla varje fredag

Varje fredag kl 9-10 står det TTS på schemat. Det betyder ”tid tillsammans”. Det kan vara träffar i intressegrupper, möten med Demokratiskt forum, samlingar i klassen och någon gång per månad temasamling hela förmiddagen. Ibland infaller temasamlingar på andra dagar än fredagar, till exempel 5 december då skolan uppmärksammar 5i12-dagen mot rasism och främlingsfientlighet.

I september startade TTS med samlingar i intressegrupper fyra veckor i rad. Bland aktiviteterna kan nämnas hantverk, sällskapsspel, måleri, zumba, akroyoga, DJ-kurs och diskussion om samhällsfrågor. 

Till sidans topp