Utbildningar

Vi är en skola med många olika utbildningar. Behörighetsgivande kurser ger dig möjlighet att söka vidare till högskola eller yrkeshögskola. De behörighetsgivande utbildningarna kallas för allmän kurs. Profilkurser som musiklinje och danslinje förbereder dig för inträdesprov till högre utbildningar. Vi har också yrkesutbildning till kontakttolk.

Vi ger studiemotiverande folkhögskolekurser i samverkan med Arbetsförmedlingen. Vi har betygsrätt för Sfi.

Förutom de långa folkhögskolekurserna ordnar vi kortkurser och uppdragsutbildningar. Cirka 300 studerande går på våra längre utbildningar. För att gå på folkhögskola ska du ha fyllt 18 år. Uppåt finns ingen gräns.

Skolans utbildningar

Allmän kurs grundskolenivå
Allmän kurs gymnasienivå
Distanskurser Engelska
DJ Producer Academy Yrkesutbildning – distans
Fred, ickevåld, ledarskap – distans
Fritidsledarutbildningen
Kontakttolk
Musiklinjen Kapellsberg
New Education for Contemporary Dance
Rehabiliteringsassistent – distans
Språklyftet Ukraina
Studiemotiverade folkhögskolekurs (SMF)

Behörighetsgivande kurser

Folkhögskola kan ge grundläggande behörighet för högskolestudier motsvarande gymnasieskolans nationella program. Folkhögskola kan också ge särskild behörighet i enskilda ämnen. Vi ger inte graderade betyg, men du kan på kurser med allmänna ämnen få ett studieomdöme för att söka till högskola i folkhögskolans urvalsgrupp. Du kan läsa allmänna ämnen och få ett studieomdöme på allmän kurs.

Läs mer om behörigheter på folkhogskola.nu

Ansökan

Du ansöker till våra utbildningar och kurser via ansökningslänken (knappen) på respektive kurssida.

Tveka inte att höra av dig till oss även om ansökningstiden gått ut! Sena återbud kan göra att det finns platser kvar fram till kursstart. Efter sista ansökningsdag görs löpande antagning på de flesta kurser förutsatt att det finns platser kvar.

Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.