Studiemotiverande folkhögskolekurs (SMF)

Tillsammans med Arbetsförmedlingen erbjuder vi en kurs som ger dig möjlighet att prova på folkhögskolan som studieform. Den vänder sig till dig som saknar fullständiga betyg från grund- eller gymnasieskolan och är inskriven hos Arbetsförmedlingen. Syftet är att prova på studier i folkhögskolemiljö och få vägledning för att närma dig arbetsmarknaden. Kursen samarbetar med skolans övriga verksamheter för att skapa kontakter och sammanhang.

Kursen är på heltid, måndag till fredag och är av orienterande, repeterande och motivationshöjande karaktär med inriktning mot studier och arbetsliv. Tillsammans med dig gör vi en individuell planering, utifrån den nivå du befinner dig på och de behov du har. 

Träning i studieteknik med inriktning på allmänna ämnen är centralt innehåll. I kursen ingår också att aktivt söka jobb och att skriva CV. 

Efter genomgången kurs får du ett intyg på de aktiviteter och kurser du deltagit i.

Ifall du trivs bra med folkhögskolan som studieform och vill fortsätta studera på Allmän kurs kan du tillgodoräkna studietiden på 13 veckor.

Information och ansökan

Längd
13 veckor
Studietakt
100%

Kursen söks via den arbetsförmedling där du är inskriven.

Du ska vara inskriven hos Arbetsförmedlingen.

Kursen är avgiftsfri.

Andreas Torndahl
Utbildningsledare
0611-55 85 22
070-183 70 60
andreas.torndahl@hfs.se

Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.