Musiklinjen Kapellsberg

Folkmusik distans

Distanskursen är ett läsår lång, med tre helgträffar vardera under hösten och våren, alltså totalt sex tillfällen.

Under dessa veckoslut får du fylla på med låtar och inspireras i ditt spel. Varje termin avslutas med gemensam konsert med heltidskursen. Du ansöker till hela kursen men kan delta även om du är förhindrad att komma till någon/några av helgerna. Lördagkvällarna blir extra festliga med konsert av resp gästlärare, ofta med gäster, och därefter dans och jamkväll. Kurshelgerna startar på fredagar kl 18.00 och avslutas på söndagar kl 12.00.

Det finns möjlighet att delta i distanskursen både på plats i Härnösand och via distansundervisning. När du ansöker anger du om du vill vara med på plats under distanshelgerna (men det går förstås bra att vara med via internet ibland) eller endast vill vara med på internet.

Vi kommer att rigga kamera, mikrofon och dator i klassrummet och man kan därmed sitta hemma vid sin egen dator och delta i kursen, inget särskilt behövs. Vår erfarenhet från tidigare kurser visar att det går väldigt bra att genomföra kursen även på detta sätt, antingen alla helger eller vid enstaka tillfälle när man har svårt att vara på plats.

Antalet platser är begränsat och först till kvarn gäller.

Kurstillfällen hösten 2023

8-10 sept 2023 Jens Comén, saxofon och Niklas Roswall, nyckelharpa.

Jens Comén har folkmusikroten i Västjämtland men spelar gärna allt från folkmusik, rock och reggae till jazz och improvisation. Jens spelar i folkrockgruppen Hoven Droven som har släppt åtta album och turnerat i Europa och Nordamerika. Niklas Roswall är riksspelman och världsmästare på nyckelharpa. Han turnerar över hela världen i bland annat Ahlberg, Ek & Roswall, Årets grupp vid Folkgalan 2016. Niklas är en av de fasta folkmusiklärarna på Kapells.
Lördagskonsert med Kverrestad-Mörsil (Jens och Niklas duo)

13-15 okt 2023 Lena Willemark, sång och fiol.
Lena Willemark har kommit att bli en centralgestalt inom den svenska folkmusiken och en banbrytande genreöverskridande sångerska. Från sin uppväxt i Älvdalen bär Willemark med sig en unik musikskatt som hon tillägnat sig från sina läromästare. Efter åren på Musikhögskolan i Stockholm har hon, på egen hand eller i samarbete med andra, ständigt vidgat sitt uttryck. Färden och utforskandet av musiken fortsätter med oförminskad kraft, men folkmusiken är och förblir hennes vandringsstav.

Lördagskonsert med Lena.

17-19 nov 2023  Ulrika Bodén, pipor och sång, Daniel Ek, säckpipa och gitarr.

Möt två av lärarna på heltidskursen i folkmusik. Ulrika Bodén är en uttrycksfull och mångsidig musiker som räknas till en av de främsta folksångerskorna i landet. Daniel är en mästerlig folkmusikgitarrist som med driv, klang och känsla skapat en alldeles egen spelstil. Under helgen lär de ut några av sina favoritlåtar och sånger, tips och tricks på sina respektive instrument, samt ett par gemensamma arrangemang på fina och svängiga folkliga julsånger inför jullunchkonserten på folkhögskolan 7 december.

Lördagskonsert med Daniel.

7 dec 2023, julkonsert och terminsavslutning på folkhögskolan.
Konserten är frivillig, du kan delta i kursen utan att medverka på själva konserten. Men har du möjlighet är det ett glädjefyllt tillfälle där elever och lärare spelar och sjunger ihop och sprider folkmusik och julstämning till hela skolan. Preliminära konserttider kl 11:00 och 11:30, rep från kl 09:00.

Kurstillfällen våren 2024

Tre tillfällen samt frivillig avslutningskonsert, datum kommer under hösten.

Besök gärna Musiklinjen Kapellsbergs sida kapellsberg.se

Information och ansökan

Längd
1 år
Studietakt
50 %

Höstterminen 2023
8-10 sept 2023
13-15 okt 2023
17-19 nov 2023
7 dec 2023, kl 9-12, frivillig julkonsert på folkhögskolan.

Vårterminen 2024
Tre tillfällen samt frivillig avslutningskonsert, datum kommer under hösten.

Grundavgift 300 kr för distanskurs erläggs terminsvis och återbetalas inte.
Mer information lämnas i välkomstbrevet.

Inför sammankomsten reserverar vi ett enkelrum för dig. Senast tre veckor före sammankomst behöver vi din bokning. Vid senare bokning kan vi inte garantera rum. Bokning av rum gör du genom att maila info@hfs.se. Vill du ändra till ett dubbelrum hör du av dig till info@hfs.se

Dubbelrum: 200 kr/natt per person
Enkelrum: 300 kr/natt per person
100 kr för lakan & handdukar tillkommer.

60 kr för frukost tillkommer. Bokas i samband med rumsbokning.

Du kan beställa måltidspaket för lördagen under din sammankomst. Då ingår lunch, em fika och middag för 340 kr. Senast tre veckor före sammankomsten behöver vi ha din beställning. Det krävs att minst 14 deltagare bokar måltid för att vi ska kunna genomföra den.

Du bekräftar din plats genom att:

  • Betala grundavgift på 300 kr för distanskurs via Swish till 123 264 3575 alternativt via IBAN SE78 8000 0842 0297 4773 8814 (återbetalas ej). OBS ange namnet på din kurs!
  • Tacka ja till erbjuden studieplats i SchoolSoft.

Niklas Roswall
070-5301734
niklas.roswall@hfs.se

Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.