Allmän kurs grundskolenivå

Att studera Allmän kurs grundskolenivå på Härnösands folkhögskola är en väldigt bra möjlighet att få behörighet till vidare studier på gymnasienivå. Du kommer att mötas av engagerad personal som följer dig på resans gång mot de mål ni tillsammans sätter.

Utbildningen är det perfekta valet för dig som …

  • Av olika skäl inte har avslutat din grundskoleutbildning.
  • Är färdig med SFI D eller motsvarande och vill fortsätta med grundskolestudier.
  • Vill repetera dina grundläggande kunskaper innan du går vidare till gymnasiestudier.

Studera utifrån dina förutsättningar

När du studerar på Allmän kurs grundskolenivå gör vi tillsammans med dig en studie- och ämnesplanering där omfattning och studietakt avgörs utifrån dina individuella behov och din bakgrund.

Det finns två olika inriktningar att välja mellan:

  • För dig som behöver stöd kring struktur, studieteknik och att känna trygghet eller behöver extra motivation och vägledning för att nå dina mål.
  • För dig som inte har svenska som modersmål och vill fokusera extra mycket på svenska som andraspråk.

Tematisk undervisning

Vi jobbar med tematisk undervisning som innebär att personalen fokuserar på att integrera ämnena och innehåll kring ett tema. Det gör vi för att du som kursdeltagare ska känna att lärandet är mer meningsfullt, sammanhängande och engagerande. Vi vill skapa förståelse för hur olika ämnen och färdigheter är kopplade till varandra och temat. 

Alla kursdeltagare har en ansvarig mentor och deltar i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, samhällsorienterande ämnen, naturorienterande ämnen, livsåskådning, hälsotid och gemensamma skolaktiviteter.

Information och ansökan

Längd
1-3 år
Studietakt
50-100 %
Studiestödsnivå (CSN)
Grundskolenivå
Språk
Svenska
Ansök senast
2024-07-31

15 december till vårstart, 31 maj till höststart

Efter sista ansökningsdag har vi löpande antagning om det finns platser kvar. Ansökningar behandlas då i den ordning de kommer in.

VT 24: 8 januari–31 maj

HT 24: 19 augusti–13 december
VT 25: 13 januari–5 juni

Vi antar efter dina behov samt dina förutsättningar att tillgodogöra dig kursen. Vi antar alltså inte endast på betyg, men du måste skicka med betygskopior eftersom vi vill veta vad du gjort tidigare och vad du behöver komplettera.

När vi bedömer ansökningar kan vi komma att ringa upp dig – så det är alltså viktigt att du svarar i telefon!

Grundavgift 500 kr erläggs terminsvis och återbetalas inte.

Det tillkommer 500 kr kursspecifika kostnader terminsvis för exempelvis böcker och studiebesök/resor. Mer information lämnas i välkomstbrevet.

Läs mer om studentboende

Du bekräftar din plats genom att:

  • Betala grundavgift på 500 kr via Swish till 123 264 3575 alternativt via IBAN SE78 8000 0842 0297 4773 8814 (återbetalas ej). OBS ange namnet på din kurs!
  • Tacka ja till erbjuden studieplats i SchoolSoft.
Andreas Torndahl
Utbildningsledare
070-183 70 60
0611-55 85 22
Ansökan HT 24
Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.