Musiklinjen Kapellsberg

Folkflöjt distans

I samarbete med Folk Flute Academy Haverö erbjuder vi en kurs i folkflöjt för dig som vill utveckla ditt spel på traditionella spelpipor och/eller blockflöjt samt traversflöjt. Upplägget är deltidsstudier på distans med en träff per termin. Kursen passar bra att kombinera med t ex arbete eller andra studier.

Folk flute – distance (Information in English)

Huvudlärare är Göran Månsson.

Innehåll

Vill du fördjupa ditt spel i folkflöjt? Vi erbjuder enskilda lektioner och kursdagar i ett individuellt upplägg beroende på vilken flöjttyp du vill fördjupa dig i. Fokus ligger på att utveckla ditt spel med teknik, sväng och uttryck. Undervisningen sker med individuella lektioner på distans samt med en helg per termin där vi träffas på Härnösands folkhögskola för individuella lektioner, seminarium samt gemensamma ensemble- och teknikpass. Vid träffarna i Härnösand kommer också gästlärare.

Repertoar

Vi spelar traditionella låtar ur spelpipans repertoar från framförallt Ol’Jansas låtskatt från Härjedalen. Även låtar från Haverö och de omkringliggande landskapen Jämtland, Härjedalen, Medelpad och Hälsingland.

Lärare

Göran Månsson, en av Sveriges mest meriterade flöjtspelare och pedagoger inom folkmusik. Född och uppvuxen i Västra Medelpad har han blivit en av de starkaste traditionsbärarna av musiken efter sina förfäder från Haverö.

Göran är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm där han även undervisar. Han är grundare av Folk Flute Academy Haverö som har kommit att bli en mötesplats för flöjtspelare från hela världen. Som musiker har han turnerat världen runt med band som Gjallarhorn och Göran Månsson Band och som soloartist är han en av de mest uppskattade i Japan. Han har uruppfört Mats Edéns Naturae Sonus för Härjedalspipor och kammarorkester. Verket var specialkomponerat för Göran och uppfördes tillsammans med Nordiska Kammarorkestern.

En helg per termin träffas vi på Härnösands folkhögskola. med gästlärare som Ale Möller, Jonas Simonson, Kristiina Ilmonen etc.

Andra engagerade lärare: Kim Persson, Kristine West, Markus Tullberg, Elise Hildrum, Säde Tatar, Kirsi Ojala och Mimmi Laaksonen.

Besök gärna Musiklinjen Kapellsbergs sida kapellsberg.se

Information och ansökan

Längd
1-2 år
Studietakt
50 %
Ansök senast
2024-05-31

Du bör ha en god vana av att spela folkmusik på ditt instrument. Gärna ha deltagit i undervisning på högre nivå t ex Folk Flute Academy’s fortsättningskurser. Undervisning sker på gehör men det är ett plus om du kan läsa noter.

Efter intresseanmälan får du spela in två låtar av olika typ för bedömning. Även ett brev där du skriver lite om dina förkunskaper, förväntningar och mål.

Skicka din intresseanmälan till Göran Månsson på contact@folkfluteacademy.com

VT 24: 8 jan – 14 juni

HT 2024: 26 aug – 20 dec
VT 2025: 13 jan – 13 juni

Grundavgift 300 kr erläggs terminsvis och återbetalas inte.

Inför sammankomsten reserverar vi ett enkelrum för dig och skickar ut en bokningsbekräftelse. Du behöver därför bekräfta att du kommer senast tre veckor innan, annars släpps reserveringen. Det gör du genom att maila info@hfs.se. Ej avbokat rum kommer att debiteras.

Dubbelrum: 200 kr/natt per person i delat rum
Enkelrum: 300 kr/natt per person
Lakan och handduk tillkommer med 100 kr

Frukost: 60 kr/dag
Matpaket (lördag): 340 kr (lunch, eftermiddagsfika, middag)

Vill du ändra till ett dubbelrum eller boka måltider så hör du av dig till info@hfs.se

Du bekräftar din plats genom att:

  • Betala grundavgift på 300 kr för distanskurs via Swish till 123 264 3575 alternativt via IBAN SE78 8000 0842 0297 4773 8814 (återbetalas ej). OBS ange namnet på din kurs!
  • Tacka ja till erbjuden studieplats i SchoolSoft.

Helén Lundquist-Dahlén
072-240 10 08
helen.lundquist@hfs.se

Ansökan 24/25
Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.