Distansutbildningar

Kontakttolk

OBS! Efter sista ansökningsdag har vi löpande antagning till grundutbildningen om det finns platser kvar. Ansökningar behandlas då i den ordning de kommer in.

Är du duktig på på svenska och ett eller flera främmande språk och gillar att arbeta med människor? Är du dessutom intresserad av samhällsfrågor och kommunikation? Då kan tolkyrket vara något för dig. 

En kontakttolk tolkar mellan svenska och ett andra språk. Yrket ställer höga krav på social och språklig kompetens och en god känsla för kommunikation. Ett levande samhällsintresse med uppdaterade kunskaper på området är nödvändigt.

Vi erbjuder en sammanhållen grundutbildning till kontakttolk och fördjupningskurser inom olika områden. Hos oss går det också att komplettera grundutbildningen och att validera egna tolkkunskaper. Våra utbildningar står under tillsyn av Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH).

Härnösands folkhögskola ger en 1-årig sammanhållen grundutbildning till kontakttolk. Kursen ges på distans med obligatoriska sammankomster i Härnösand. Studietakten är halvfart. Utbildningen står under tillsyn av Myndigheten för yrkeshögskolan. Läs mer om och ansök till grundutbildningen.

Vi erbjuder fördjupningskurser, kompetenshöjande kurser och kurser för undervisande personal. Läs mer om och ansök till fördjupningskurser.

Om du tidigare påbörjat grundutbildningen men inte fullföljt den så kan du söka till motsvarande delkurs för att komplettera. Det går också att ansöka om kpmplettering av enbart språkhandledning. Läs mer om komplettering.

Vi erbjuder dig som jobbar som tolk en validering av dina kunskaper mot lärandemålen på grundutbildningen, vilket innebär att du kan få ett kompetensbevis utan att behöva gå grundutbildningen. För detta tas en särskild avgift ut. Läs mer om validering.

Läs mer om tolkutbildning på blitolk.nu. Sidan drivs av Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH).

Information och ansökan

Grundutbildning
4 september 2023–3 juni 2024

Fördjupningskurs:
Svenska för tolkar

4 september – 24 september 2023

Olga Lysova
Kursansvarig
0611-55 85 91
olga.lysova@hfs.se

Ann-Charlotte Vallanger
Utbildningsledare
ann-charlotte.vallanger@hfs.se

Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.