Musiklinjen Kapellsberg

Musiklinjen Kapellsberg är sedan starten 1961 en av Sveriges mest välrenommerade musikutbildningar. Här finns en kreativ miljö där våra erfarna och professionella lärare ger dig en gedigen grund att stå på för fortsatta studier till operasångare, musiker eller tonsättare.

Vi erbjuder följande inriktningar

Du får individuella lektioner som enskilda lektioner och i masterclassform. Resurstid är 60 min/vecka till ditt huvudinstrument Instrumentalister och tonsättare kan välja ett bi-instrument med resurstid 20 min/vecka. 

  • Gehörslära
  • Musikaliskt hantverk
  • Historia
  • Körsång (sångare)
  • Ensemblespel (instrumentalister)
  • Interpretation

    Under respektive inriktning finns mer information. Gemensamma arrangemang på skolan (tid tillsammans, temadagar m m) ingår i schemat.

Besök gärna Musiklinjen Kapellsbergs sida för att se vad de gör på de olika utbildningarna.

Vi lägger stor vikt vid kontakten med publik varför vi ger dig rika möjligheter till konsertframträdanden både på skolan och Härnösands konsertscener.

Härnösand har ett rikt musikliv där vi regelbundet bidrar med konserter. Vi har ett nära samarbete med Nordiska kammarorkestern, Nordiska kammarensemblen, Föreningen Nymus och Härnösands Musiksällskap.

Gästande artister och lärare besöker kontinuerligt skolan.

På folkhögskolan finns ett 20-tal välutrustade undervisnings- och övningsrum, EAM-studio, midi-studio och konsertsal.

I svenskt och internationellt musikliv återfinns idag tidigare Kapellsbergare som Martin Fröst, Malin Bång och Jonas Söderman Bohlin, Malin Byström, Kristina Hansson, Kristofer Lundin, Lisa Fröberg, Göran Månsson, Ulrika Bodén.

Information och ansökan

Information om ansökningsdagar/ansökningsprov hittar du under respektive inriktning.

Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.