Musiklinjen Kapellsberg

Musiklinjen Kapellsberg är sedan starten 1961 en av Sveriges mest välrenommerade musikutbildningar. Här finns en kreativ miljö där våra erfarna och professionella lärare ger dig en gedigen grund att stå på för fortsatta studier till operasångare, musiker eller tonsättare.

Vi erbjuder följande inriktningar

Du får individuella lektioner som enskilda lektioner och i masterclassform. Resurstid är 60 min/vecka till ditt huvudinstrument Instrumentalister och tonsättare kan välja ett bi-instrument med resurstid 20 min/vecka. 

  • Gehörslära
  • Musikaliskt hantverk
  • Historia
  • Körsång (sångare)
  • Ensemblespel (instrumentalister)
  • Interpretation

    Under respektive inriktning finns mer information. Gemensamma arrangemang på skolan (tid tillsammans, temadagar m m) ingår i schemat.

Vi lägger stor vikt vid kontakten med publik varför vi ger dig rika möjligheter till konsertframträdanden både på skolan och Härnösands konsertscener.

Härnösand har ett rikt musikliv där vi regelbundet bidrar med konserter. Vi har ett nära samarbete med Nordiska kammarorkestern, Nordiska kammarensemblen, Föreningen Nymus och Härnösands Musiksällskap.

Gästande artister och lärare besöker kontinuerligt skolan.

På folkhögskolan finns ett 20-tal välutrustade undervisnings- och övningsrum, EAM-studio, midi-studio och konsertsal.

I svenskt och internationellt musikliv återfinns idag tidigare Kapellsbergare som Martin Fröst, Malin Bång och Jonas Söderman Bohlin, Malin Byström, Kristina Hansson, Kristofer Lundin, Lisa Fröberg, Göran Månsson, Ulrika Bodén.

Information och ansökan

På grund av rådande restriktioner kring covid19 kommer antagningsprov att göras via inskickad videoinspelning och digitalt via Zoom.

Även om ansökningsdagarna blir digitala kommer vi att försöka genomföra så mycket som möjligt av det planerade upplägget.

Skicka en länk till en videoinspelning senast 12 april till muk.ansokan@hfs.se (gäller ej Folkmusik).

I mailets ämnesrad skriver du ditt namn och inriktning/instrument.

Information och schema för ansökningsdagarna 23-25 april kommer vi att skicka till den mailadress du skrivit i din ansökan. Reservera dagarna.

Sista ansökningsdag 5 april

Sista ansökningsdag till Folkmusik 15 juni

Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.