100 %

DJ Producer Academy

Vill du ha en karriär som artist- och djproducent, där du bygger upp din fanbase, marknadsför dig på social media, gör dina egna dj-set, bootlegs, edits, mashups, remixer och producerar dina egna låtar?

Nästa ansökning öppnar 2023!

DJ Producer Academy vänder sig till alla med intresse för musik inom house- och edmgenren. Sveriges enda 2-åriga Yrkesutbildning för artist- och djproducenter. För att gå utbildningen bör du ha förkunskap som både dj och producent.

Om utbildningen

DJ Producer Academy vänder sig till de djs och producenter som vill ha en karriär som artist- och djproducent där du uppträder på scen med ett dj-set som bl.a. innehåller dina egenproducerade låtar, bootlegs och remixer. Du bör ha dj:at och producerat egna låtar tidigare för att kunna gå utbildningen. Det finns även en förberedande sommarkurs för de som vill få förkunskaper att producera låtar och göra dj-set för att få tillträde och kunna söka till utbildningen.

Er lärare, Katja Gustafsson, har lång erfarenhet från att lära ut konsten av att dj:a för klubb-och festivalscener till att lära ut konsten att göra edits, bootlegs, mashups och remixer i olika DAW:s. Du får lära dig göra egna house- och edm-hits ämnade för dansgolv och festivalscener världen över. 

Du utvecklar hantverket för att hålla en hög professionell nivå på marknaden. Vi börjar med att bygga din fanbase och se till att du utvecklar ditt brand genom att producera dj-set och extra material (content) för att kunna konkurrera på marknaden. Du lär dig starta din egna klubb, boka spelningar, turnéer, bjuda på en scenshow, göra kampanjer, social media, entreprenörskap, släppa egna singlar, göra musikvideos och all branschkunskap du behöver kunna inom dj producentyrket.

Vi jobbar individuellt, i team och vi jobbar som en enhet. Lektionerna sker över Zoom.

 • DJ-kunskap – The Art Of Making Dj-sets, Harmonic mixing, Live Remixing, Utrustning, Software, Scen & framträdande
 • Musikproduktion – Musikteori, DAW, Låtskapande, Effekter, Sång, Mixing, Mastering, Imitation, Edit, Bootleg, Mash-up, Remix, Challenges
 • Music business – Management, Entreprenörskap, Event/arrangörskap, Projektkunskap, Hälsa, Musik Juridik, Marknadsföring, PR, Time Management, Mind Growth, Branschkunskap, Branding
 • Social Media, build a fanbase

  Du förväntas ha en egen dator med (DAW) musikprogramvara & videoredigering. Vid sidan av schemalagd undervisning krävs en hel del eget arbete.

Katja Gustafsson har varit dj-lärare sedan 2004. Studerar till Musikproducent & didaktik/pedagogik på Universitetet. Började dj:a 2002 och har turnerat och spelat på de stora dansgolven (800-4000 personer). Spelat i städer som Berlin, Barcelona, Rom, London, Hamburg, Oslo, Helsingfors, München, Köpenhamn, Florence, Frankfurt, Palma, Vienna, Fribourg (CH), Los Angeles, New York, Chicago, Montreal, Toronto, Ottawa och Mexico City för att nämna några. Turnerat som artist med egenproducerad musik i Skandinavien sedan 2015.

Innan musikkarriären arbetade Katja som Grafisk Designer och Art Director med award shows, turnéer och bland annat musikalen Chess. Katja är låtskrivare, artist, prisbelönt festfixare, skådespelare, manusförfattare, filmskapare och älskar att lära ut konsten att dja.

Information och ansökan

Längd
2 år
Studietakt
100 %
Studiestödsnivå (CSN)
Eftergymnasial nivå

Gymnasieexamen eller motsvarande. Du behöver lämna in arbetsprover + skriva ett personligt brev.

När du fyller i och skickar in din ansökan skall du bifoga:

 1. Filma när du djar ditt egna dj-set som är ca 30 min. Dj-setet ska vara ett dansant dansgolvs/festival-set, skicka in som .mp4 eller .mov.
 2. En egenproducerad dansant låt (filma din DAW skicka in som .mp4 eller .mov).
 3. Ett personligt brev med bild där du presenterar dig själv och berättar:
 • hur jobbar du som dj och producent?
 • vilka är dina förebilder (dj producenter)?
 • varför är sociala medier viktigt?
 • varför just du vill gå utbildningen?
 • vad du hoppas få ut av utbildningen?

Distans online, en fysisk träff per termin.

HT 2021: 30/8 – 17/12
VT 2022: 10/1 – 17/6
HT 2022. 29/8 – 16/12
VT 2023: 9/1 – 16/6

Grundavgift 300 kr erläggs i samband med bekräftelse på erbjuden studieplats. Det tillkommer kursspecifika kostnader för exempelvis böcker och studiebesök/resor. Grundavgiften återbetalas ej.

Mer information lämnas i välkomstbrevet.

Helén Lundquist-Dahlén
072-240 10 08
helen.lundquist@hfs.se

Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.