Synkurser

Härnösands folkhögskola anordnar kurser för dig som har en synnedsättning . Kurserna kan ge ökad självständighet i vardagen genom användning av olika hjälpmedel. Här möter du många människor i en liknande situation med det gemensamt att alla har en synnedsättning.

Kurserna är öppna för deltagare i alla åldrar. Vi vänder oss också till dig som har andra funktionsnedsättningar.

Vi samarbetar med syncentralerna och kommunerna i Gävleborgs, Jämtlands och Västernorrlands län. Deltagare är välkomna från hela landet.

Kursfakta

Kurstider: En kurs pågår i regel fem dagar (måndag–fredag).

Synkurser våren och hösten 2019

Kostnader: Du betalar endast en egenavgift på 120 kr per dag. 

Kontaktperson:
Gunilla Loncar
0611-55 85 37
0611-55 85 45
gunilla.loncar@hfs.se

synkursen@hfs.se

Kursutbud

  • Informationskurs om anpassning, hjälpmedel och aktiviteter i dagligt liv (ADL)
  • Punktskrift
  • Friskvårdskurs
  • Kost och hälsa
  • ADL-kurs

Anhörigutbildning

Du har möjlighet att ta med dig en familjemedlem eller någon annan närstående på kursen. Anhöriga deltar på samma villkor som du själv.

Mat och logi

Du bor med helpension i enkelrum med egen dusch och toalett. Vi har också dubbelrum. Folkhögskolans lokaler är anpassade även för personer med rörelsenedsättning, hörselnedsättning och allergier.

Studier på långa kurser

Skolans långa utbildningar är naturligtvis öppna för dig som har en synnedsättning. Studierna kombineras då med individuellt anpassad synrehabilitering.

Anpassad Sfi

Härnösands folkhögskola har betygsrätt för Sfi (Svenska för invandrare). Du som har en synnedsättning kan läsa anpassad Sfi på folkhögskolan om din hemkommun står för kostnaden.