Musiklinjen Kapellsberg

Lärarpresentation

Lärare på Operastudion

Karin Bengtsdotter-Olsson, sång, utbildad sångpedagog och pianopedagog vid Musikhögskolan i Örebro. Vidare studier för bl a Inger Hülphers och Torsten Föllinger. Verksam som pedagog sedan 1979; vid Musiklinjen Kapellsberg sedan 1987. Aktiv som konsertsångerska i flera mindre ensembler och som solist i bl a oratorier och egna konserter.

Anna Hanning, sång, koloratursopran, utbildad vid Piteå Musikhögskola, Göteborgs Musikhögskola och Birmingham Conservatoire i England. Anna är aktiv som opera- och konsertsångerska. Hon har har gestaltat klassiska roller som Violetta, Nattens drottning och Olympia och uruppfört roller i operor av bl a Jan Sandström och Fredrik Högberg. Hon har gjort ett stort antal sakrala och profana konserter/ turnéer med olika symfoniorkestrar både i Sverige och utomlands.

Märit Bergvall, regissör, utbildad vid Operahögskolan i Stockholm. Märit har regisserat ett 60-tal opera, musikal- och musikteateruppsättningar. För att nämna några; Falstaff vid Läckö slottsopera, Pajazzo för Länsmusiken Estrad Norr, Flickan och Natten för Scenkonst Västernorrland, La Gioconda m.fl för Södertäljeoperan, Glada Änkan för Dala-Floda Operafest, Carmen för Lyriska sällskapet i Stora Gasklockan i Gävle. Märit är också verksam som librettist, samt verkar som konstnärlig ledare för Opera på Finnskogen.

Sedan 2012 är Märit knuten till Operastudion Härnösands folkhögskola som husregissör och lärare i ämnet scenspråk.

Pia Giger, pianist och repetitör
Den schweizbördiga pianisten och pedagogen har studerat vid Universität für Musik und darstellende Kunst i Wien för Prof. Wolfgang Riedel och Prof. Walter Fleischmann med specialinriktning på ackompanjemang och kör-/ensembleledning.

Hennes stora passion för kammarmusik i alla dess former fördjupade hon ytterligare under studiernas gång genom gemensamt arbete med bl.a Andrea Bischof (kammarmusik) och Antoinette van Zabner (piano duo). Ett extra stort intresse väcktes för liedackompanjemang vilket hon studerat för bl.a. Satoko Kato och Mattias Lademann. 

Matti Busch, pianist och lärare i musikaliskt hantverk
Matti erhöll sin konstnärliga examen i piano vid Musikhögskolan i Malmö där han studerade För Prof. Hans Pålsson. Han fortsatte sina studier vid Universität für Musik und Darstellende Kunst i Wien, där han studerade pianopedagogik för Prof. Antoinette van Zabner. I både Wien och Malmö erhöll Matti även en gedigen kammarmusikutbildning med lärare som Peter Matzka, Teresa Leopold och Andrea Bischhof-Thurnher. Matti har förutom sin roll som lärare även utfört ett större antal konserter, såväl som solist och kammarmusiker i olika konstellationer.

Mona Sandström Kontrapiano, sedan 1996 fast medlem i Nordiska Kammarensemblen, Sundsvall som har turnerat i Kina, Skottland, England och Island och gjort flera CD- och radioinspelningar. Hon är även pianist i Nordiska Kammarorkestern, Sundsvall.

Mona Sandström Kontra debuterade 12 år gammal som solist i Mozarts dubbelkonsert i ess-dur med Norrköpings symfoniorkester. Vid samma ålder gjorde hon skivdebut med Honegger klarinettsonat och Petite Pièce för klarinett och piano av Debussy. Erhöll som 21-åring solistdiplom 1987 efter studier 1983-87 på Sibeliusakademien för professor Eero Heinonen. Utlandsstudier för Maria Tipo i Genève, Claude Helffer i Paris och Michele Campanella i Italien med Kungliga Musikaliska Akademiens utlandsstipendier.

Hon har varit solist med flera av Sveriges orkestrar och deltagit som kammarmusiker vid festivaler i Sverige och Europa. Hon är medlem i den samnordiska pianotrion Trio Nordica som har turnerat i Europa och USA, har spelat in ett flertal CD, medverkat i radio- och TV samt spelat Beethovens trippelkonsert med Islands symfoniorkester.DELA

Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.