Filmstudio Murberget

VT 2022: Torsdag 24/2, 17/3 och 21/4 kl 17.30-ca 19.30. Kom och se film i museets hörsal en torsdagskväll i månaden.

Filmstudio Murberget är ett samarbete mellan Länsmuseet Västernorrland och Härnösands folkhögskola med stöd av Film Västernorrland.

Temat för vårens filmkvällar är ”Vem är du? Jag är döden.

Filmvisningen börjar kl 17.30. Efteråt dröjer vi kvar en stund och samtalar om filmen med Mathieu Hebeisen som ansvarar för filmlinjen på Härnösands folkhögskola.

Fri entré. Medlemskort delas ut vid ingången till hörsalen innan filmen börjar.
Plats: Hörsalen Oden, Västernorrlands museum, Härnösand
Arr: Västernorrlands museum och Härnösands folkhögskola med stöd av Film Västernorrland.

KOMMANDE PROGRAM
24 februari: A Matter of Life and Death / Störst är kärlekenI regi av Michael Powell och Emeric Pressburger (Storbritannien 1946) 104 min. En pilot i det brittiska luftförsvaret tvingas kasta sig ut utan fallskärm från sitt flygplan mot en säker död. Han överlever mirakulöst. Han skulle ha dött, men himlens makter har gjort ett misstag och vill nu rätta till det.

17 mars: La double vie de Véronique / Veronikas dubbellivI regi av Krzysztof Kieślowski (Polen/Frankrike 1991) 98 min. Två parallella berättelser om två identiska kvinnor; den ena bor i Polen, den andra i Frankrike. De känner inte varandra, men deras liv är ändå djupt sammankopplade.

21 april: All That Jazz / ShowtimeI regi av Bob Fosse (USA 1979) 123 min. Filmen är en blandning av drama och musikalfilm. Den handlar om en Broadway-koreograf som har självdestruktiva tendenser

Programmet har åldersgräns från 13 år. Filmerna visas på originalspråk med svensk text.

Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.