Härnösands folkhögskola söker

Ekonomiansvarig

Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning

ÄR DU VÅR FRAMTIDA EKONOMIANSVARIG?

Härnösands folkhögskola är en kreativ bildningsmiljö med rika möjligheter till lärande och personlig utveckling. Vi har årligen 2 500 kursdeltagare, varav ca 300 på ett tiotal långa kurser, och 5 000 deltagare i kulturprogram.

Härnösands folkhögskola är en icke-vinstdrivande ideell förening med Equmeniakyrkan och Equmenia som huvudman. Skolan vill genom en positiv människosyn erbjuda en mötesplats för åsikter, ambitioner och kulturer.

Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand

OM TJÄNSTEN

Vår nuvarande ekonomiansvarig går i pension och vi söker en ersättare. Tjänsten är direkt underställd rektor och har en viktig roll i att förse rektor, styrelse och chefer med ekonomiska underlag samt bistå med sin sakkompetens. Som ekonomiansvarig har du ett nära samarbete med ledningsgrupp och administration.

ARBETSUPPGIFTER

Vi söker nu en kunnig och driftig ekonomiansvarig. Tjänsten innebär arbete med;

  • budget, redovisning, bokslut, deklarationer, skatter och försäkringar
  • löpande bokföring
  • att rapportera in uppgifter till olika myndigheter
  • viss lönehantering

Då tjänsten innehåller många verksamhetsspecifika arbetsuppgifter är tanken att gå parallellt under den första anställningstiden. Samtidigt ser vi över våra administrativa rutiner och verktyg så du förväntas att aktivt vara med och utveckla framtida arbetssätt och rutiner.

DIN PROFIL

Vi ser att du har en akademisk examen inom ekonomiområdet eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet av att självständigt driva löpande processer och ta fram rapporter och underlag inför beslut av styrelse och skolledning. Det är meriterande om du även har kunskap om och erfarenhet av:

  • utvecklingsarbete
  • arbete med redovisning inom olika bolagsformer
  • bidragsfinansierad utbildningsverksamhet
  • arbete eller studier vid folkhögskola

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är självständig men med god samarbetsförmåga när det behövs. Du behöver vara noggrann, flexibel och prestigelös med god förmåga att kommunicera och ta initiativ.

Vi ser att du har ett starkt förhållningssätt till demokrati och inkludering och en personlighet som bidrar till trevlig stämning, högt engagemang och passion för folkbildning!

Vi erbjuder behörighetsgivande kurser inom bland annat allmän kurs, musik och dans samt yrkesutbildningar. Många av våra utbildningar och arrangemang sker i samverkan med organisationer, företag, institutioner och myndigheter.

Härnösands folkhögskola är en flexibel och stimulerande arbetsplats där Du ges goda möjligheter att utvecklas i din yrkesroll och växa tillsammans med deltagare, personal och styrelse.

Välkommen med din ansökan!

Kontakt

Ansökan

Mejla din ansökan till jobbansokan@hfs.se

Sista ansökningsdag

15 september, 2021

Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.