DJ Producer Academy

Vill du ha en karriär som DJ & producent, där du gör dj-set, producerar dina egna låtar och remixer?

DJ Producer Academy vänder sig till alla med intresse för elektronisk musik. Du kan vara allt i från nybörjare till att ha stor erfarenhet. Varje övning och element i utbildningen är nivåanpassad. Vi uppmanar alla att söka, flickor, pojkar, icke binära och trans.

Längd:
1 termin
Studietakt:
50%, distans online 
Termin VT 2021:
11 jan – 18 jun
Sista ansökningsdag:
4 jan
Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå
Kostnader: Servicekostnad, 500 kr per termin

Antagningsvillkor: 
Du behöver skriva ett personligt brev. Se information om innehållet i det personliga brevet längre ned på sidan.

Kontaktperson: 
Helén Lundquist-Dahlén
072-240 10 08 helen.lundquist@hfs.se

Om utbildningen

DJ Producer Academy vänder sig till alla med intresse för elektronisk musik. Du kan vara allt i från nybörjare till att ha stor erfarenhet. Varje övning och element i utbildningen är nivåanpassad. Vi uppmanar alla att söka, flickor, pojkar, icke binära och trans.

Med erfarenhet av att lära ut konsten att dj:a för klubb- och festivalscener till att lära ut konsten att göra remixer i DAW och göra egna edm-hits för dansgolv och festivalscener världen över så lär du dig i denna utbildning just det hantverket. Förståelsen av byggstenar som exempelvis musikteori och det som kan underlätta skapandet och uppbyggnaden av en danslåt. Vi försöker jobba smart och fokuserat och kom ihåg att du lär dig av dina misstag, du är här för att lära dig. 

Vi kör igång terminen med konsten att göra dj-set, låtanalys, bpm, pitch, loopar och cues. Sen fortsätter vi göra nya dj-set hela terminen. Du bygger upp ditt brand som dj/producent på sociala medier och med allt som behövs för att göra dig bokningsbar som dj. Vi tittar närmare på mentorer i branschen för att se, lära och ta efter. Vi lär oss hur en DAW fungerar, vi lär oss uppbyggnad, imitera låtar, ta inspiration av låtar, remixa låtar och göra våra egna låtar. Vi jobbar individuellt och i team och vi jobbar som en enhet. Lektionerna sker över Zoom. 

Kursinnehåll

  • DJ-kunskap – The Art Of Making Dj-sets, Grundkurs, Fortsättningskurs, Harmonic mixing, Mash-ups, Scen & framträdande
  • Musikproduktion – Musikteori, DAW, Låtskapande, Effekter, Sång, Mixing, Mastering, Imitation, Remix
  • Music business – Management, Entreprenörskap, Event/arrangörskap, Projektkunskap 
  • Hälsa

Du förväntas ha en egen dator med musikprogramvara. Vid sidan av schemalagd undervisning krävs en hel del eget arbete. 

Lärare

Foto: Linnea Frank

Katja Gustafsson har varit dj-lärare sedan 2004. Studerar Musikproduktion & didaktik/pedagogik på Universitetet. Började dj:a 2002 och har turnerat och spelat på de stora klubbdansgolven (800-4000 personer). Spelat i städer som Berlin, Barcelona, Florence, London, Hamburg, Oslo, Rom, Ottawa, Helsingfors, München, Köpenhamn, Frankfurt, Palma, Vienna, Fribourg (CH), Los Angeles, New York, Chicago, Montreal, Toronto och Mexico City för att nämna några. Turnerat som artist i Skandinavien sedan 2015.

Innan musikkarriären arbetade Katja som Grafisk Designer och Art Director med award shows, turnéer och bland annat musikalen Chess. Katja är låtskrivare, artist, prisbelönt festfixare, skådespelare, manusförfattare, filmskapare och älskar att lära ut konsten att dja.

Hur du ansöker till DJ Producer Academy  

När du fyller i och skickar in din ansökan via länken ovan skall du bifoga ett personligt brev där du beskriver dig själv, berättar vilka dina förebilder är (dj och producent) varför just du vill gå kursen och vad du hoppas få ut av den här utbildningen.