Musiklinjen Kapellsberg

Deltidsstudier med individuell kursplan

Är du verksam som kyrkomusiker eller lärare kan vi erbjuda ett fortbildningsår eller en termin med individuell kursplan. Du kan välja en eller flera inriktningar. Vid varje terminsstart planerar vi tillsammans ämnen och lektionstider.

En mycket stimulerande vidareutbildning av kompetenta organister som ger en möjlighet att vidga orgelrepertoar och fördjupa sig i spelteknik och uttryck. En unik chans att delta i masterclass och konserter

Marco Fonseca, kyrkomusiker 

Det var berikande och roligt att kunna fortbilda mig under tiden jag jobbade som sångpedagog. Sånglektionerna gav mig inspiration till mitt eget musicerande och till min egen undervisning på Kulturskolan.

Frida Alenius, sångpedagog

Jag är så glad att jag hittade tonsättarutbildningen i Härnösand! Upplägget att studera på distans med några träffar per termin på skolan och däremellan eget arbete och lektioner via Skype passar mig perfekt som yrkesverksam kyrkomusiker. Välmeriterade lärare, en öppen atmosfär, och stor flexibilitet och möjlighet att anpassa studierna efter egna behov, gör att jag varmt kan rekommendera skolans utbildningar till den som vill förkovra sig.

Katarina Rudérus, kyrkomusiker

Lärare

Mona Sandström Kontra, piano, sedan 1996 fast medlem i Nordiska Kammarensemblen, Sundsvall som har turnerat i Kina, Skottland, England och Island och gjort flera CD- och radioinspelningar. Hon är även pianist i Nordiska Kammarorkestern, Sundsvall.

Mona Sandström Kontra debuterade 12 år gammal som solist i Mozarts dubbelkonsert i ess-dur med Norrköpings symfoniorkester. Vid samma ålder gjorde hon skivdebut med Honegger klarinettsonat och Petite Pièce för klarinett och piano av Debussy. Erhöll som 21-åring solistdiplom 1987 efter studier 1983-87 på Sibeliusakademien för professor Eero Heinonen. Utlandsstudier för Maria Tipo i Genève, Claude Helffer i Paris och Michele Campanella i Italien med Kungliga Musikaliska Akademiens utlandsstipendier.

Hon har varit solist med flera av Sveriges orkestrar och deltagit som kammarmusiker vid festivaler i Sverige och Europa. Hon är medlem i den samnordiska pianotrion Trio Nordica som har turnerat i Europa och USA, har spelat in ett flertal CD, medverkat i radio- och TV samt spelat Beethovens trippelkonsert med Islands symfoniorkester.

Karin Bengtsdotter-Olsson, sång, utbildad sångpedagog och pianopedagog vid Musikhögskolan i Örebro. Vidare studier för bl a Inger Hülphers och Torsten Föllinger. Verksam som pedagog sedan 1979; vid Musiklinjen Kapellsberg sedan 1987. Aktiv som konsertsångerska i flera mindre ensembler och som solist i bl a oratorier och egna konserter.

Anna Hanning, sång, koloratursopran, utbildad vid Piteå Musikhögskola, Göteborgs Musikhögskola och Birmingham Conservatoire i England. Anna är aktiv som opera- och konsertsångerska. Hon har har gestaltat klassiska roller som Violetta, Nattens drottning och Olympia och uruppfört roller i operor av bl a Jan Sandström och Fredrik Högberg. Hon har gjort ett stort antal sakrala och profana konserter/ turnéer med olika symfoniorkestrar både i Sverige och utomlands.

Helén Lundquist-Dahlén, dirigering, Helén Lundquist-Dahlén, sedan 2011 utbildningsledare för Musiklinjen Kapellsberg. Helén är utbildad kyrkomusiker, dirigent och pedagog. Hon har 1998-2018 undervisat i kördirigering på kantorsutbildningen vid Mellansels folkhögskola. Hon är dirigent för Örnsköldsviks Kammarkör och har även en aktiv verksamhet som frilansande kör- och orkesterdirigent. År 2020 tilldelades hon utmärkelsen Årets Körledare.

Peter Lyne, komposition, grundade Musiklinjen Kapellsbergs tonsättarskola på 1980-talet och har sedan dess undervisat många internationellt framstående svenska tonsättare och musiker. Han har själv studerat för bland andra Edmund Rubbra, Ingvar Lidholm och Witold Lutosławski. Han har skrivit en mängd olika verk, bland annat en blockflöjtkonsert till Dan Laurin, en klarinettkonsert till Martin Fröst, sångcykeln Svalorna i katedralen, två symfonier och kantaten The Seasons.

Besök gärna Musiklinjen Kapellsbergs sida kapellsberg.se

Information och ansökan

Längd
6 mån - 1 år

Ansökan är öppen löpande.

Grundavgift 500 kr erläggs terminsvis och är ett förskott på andra kostnader under kurstid. Återbetalas ej.

Det tillkommer kursspecifika kostnader för exempelvis kursmaterial och studiebesök/resor. Mer information lämnas i välkomstbrevet.

Med reservation för eventuella prisjusteringar. 

Läs mer om grundavgiften

Läs mer om studentboende

Du bekräftar din plats genom att:

  • Betala grundavgift på 500 kr genom Swish till 123 264 3575 alternativt via IBAN SE78 8000 0842 0297 4773 8814 (återbetalas ej). OBS ange namnet på din kurs!
  • Tacka ja till erbjuden studieplats i SchoolSoft.

Helén Lundquist-Dahlén
072-240 10 08
helen.lundquist@hfs.se

Ansökan
Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.