Folkmusik

Spelar du folkmusik och vill bredda din repertoar, öva samspel och stämspel? 
Då kan du läsa vår folkmusik-kurs på halvfart distans och få undervisning av de främsta folkmusikerna och traditionsbärarna från Ångermanland och Hälsningland.
 
Kursen vänder sig till dig som spelar folkmusik på valfritt instrument och innehåller låtutlärning, vis- och sångutlärning, stämmospel och samspel.
 

VT 2018

Halvfart, distans, med 4 obligatoriska träffar. Kurshelger fre em- sö 16-18/2, 13-15/4, 1-3/6, 6-10/8. Kursen avslutas i samband med Murbergsstämman på Länsmuseet Murberget.
 
Gästlärare VT 2018:
Anders Eriksson och Håkan Olsson från Ångermanland. Anders är riksspelman och Håkan stämledare i Kungliga Hovkapellet, tidigare studerande på musiklinjen Kapellsberg, Härnösands folkhögskola. Röjåsstipendiat 2016, Urban Andersson, dragspelare från Delsbo. Trion spelar folkmusik från Ångermanland och Hälsningsland.
 
Kurshelg:16-18/2
 
Ulrika Bodén, folkmusiker och sångerska från Ångermanland. Tidigare studerande på musiklinjen Kapellsberg Härnösands folkhögskola. Röjåsstipendiat 2017. Ulrika är en mångsidig musiker som med sin både skira och kraftfulla röst räknas till en av de främsta folksångerskorna i landet. Hon anlitas som solist och med de projekt hon själv driver, både i Sverige och utomlands. Ulrika skriver också egen musik och sångtexter, spelar flöjter, autoharp och dulcimer.
 
Kurshelg: 13-15/4
 
Magdalena Eriksson är frilansande musiker och pedagog. Hon har vuxit upp i Gottne, Ångermanland, med  en folkmusikfamilj och har studerat fiol på Malungs folkhögskola, Jazz på Birka folkhögskola och har en kandidat i svensk folkmusik på Kungliga musikhögskolan i ryggen. Just nu studerar hon pedagogisk påbyggnad för musiker, gör konserter med fioltrion Norr om Stockholm, bandet Bjäran, barnföreställningen Lilla trollet Skrutt
 
Kurshelg: 1-3/6
 

Noratrion från Nora Höga kusten. Erik Eurenius, Klas och Jesper Norberg. Trion tonsätter dikter och brev från trakten till visor i folkmusikton. Piano, gitarr, kontrabas, dragspel och sång. Under veckan övas vårens repertoar av låtar och visor, arrangemang och stämspel.

Kursvecka: 6-11/8
 
Kurshelgerna startar på fredagar kl 17.00 med middag och avslutas på söndagar kl 12.00 med lunch.
 
 
OBS! Från och med höstterminen 2018 hålls kursen på helfart under 1 år på Härnösands folkhögskola. Mer information gällande höstterminen 2018 kommer. 
  
Kurser i folkmusik är en utbildningssatsning av Härnösands folkhögskola i samarbete med studieförbundet Bilda, region Mitt och Nord. 
Uppdaterad: 2018-01-15
Till sidans topp