Folkmusik – distans 50 %

Kursen kommer att genomföras på liknande sätt under höstterminen 2019, mer info kommer snart!

Längd: 2 mån
Träffar: 3 träffar
Studietakt: Halvfart
Terminstider: 8 februari – 7 april 2019
Studieort: Distans

Kostnader:
Boende enkelrum: 545 kr/person/kurshelg (2 nätter, logi).

Boende dubbelrum: 345 kr/person/kurshelg (2 nätter, logi).

Frukost: 55 kr/person/dag.

Mat: 245 kr/kurshelg (lunch, eftermiddagsfika och middag på lördagen). 

Vi fakturerar efter varje vistelse/helg och inte som totalsumma för hela hösten. Servicekostnad för studierna är 500 kr/termin.

Kontaktperson:
Helén Lundquist-Dahlén,
0611-55 85 52, 072-240 10 08

Halvfart, distans, med tre kurshelger. Under tre veckoslut får du fylla på med låtar och inspireras i ditt spel av de fina kursledarna. Du ansöker till hela terminskursen men kan delta även om du är förhindrad att komma till någon av helgerna.

Kurshelgerna startar på fredagar kl 18.00 och avslutas på söndagar kl 12.00. 

Kurstillfällen
8-10 februari
22-24 mars
5-7 april

Gästlärare:
Magdalena Eriksson –
kurshelg 8-10/2

Frilansande musiker och pedagog som vuxit upp i Gottne, Ångermanland, i folkmusikfamiljen Eriksson. Har studerat fiol på Malungs folkhögskola, Jazz på Birka folkhögskola och har en kandidat i svensk folkmusik på Kungliga musikhögskolan i ryggen. Hon syns ute på scenerna med fioltrion Norr om Stockholm, bandet Bjäran, barnföreställningen Lilla trollet Skrutt och kommer under 2019, i samarbete med Västanå teater, turnéra med musik och berättarföreställningen ”Fröken” – Ur Sara Lidmans Hjortronlandet. Magdalenas kurs är ett tillfälle att möta en av de allra mest spännande unga folkmusikerna idag, som dessutom är en både inspirerande och generös pedagog.

Anders Eriksson, Håkan Olsson och Urban Andersson – kurshelg 22-24/3

Legendariska spelmän från Ångermanland resp Hälsingland, Anders och Håkan på fiol och Urban på dragspel.  Anders är riksspelman och fiolpedagog, Håkan stämledare i Kungliga Hovkapellet, tidigare studerande på musiklinjen Kapellsberg, Härnösands folkhögskola, Röjåsstipendiat 2016. Urban Andersson är dragspelare från Delsbo.  Trion har en outtömlig repertoar med tradlåtar du inte kan leva utan och egenkomponerade melodier. Deras egna låtar brukar spridas och bli de mest älskade och buskspelade på sommarens alla stämmor. Samspelet är tätt och varmt och går inte att ta miste på. Anders, Håkan och Urban är mycket uppskattade som kursledare och återkommer nu på begäran till vårens kurs!

Thomas Andersson och Markus Falck – kurshelg 5-7/4

Thomas Andersson Umeå, spelman, folkmusikdokumentatör, medlem i Burträskara, traktorförare, dramatiker, imitatör, lastbilschaufför, krossmaskinist, muntlig berättare, utbildad fiolpedagog vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, byggnadsgrovis, dödgrävare, pacemakerpatient samt hedersdoktor vid Umeå Universitet. Markus Falck är spelman och berättare från Gällivare i Norrbottens län. Riksspelman på fiol men trakterar gärna även tvåradigt dragspel. Han har dessutom sedan mer än 40 år tillbaka spelat tramporgel i JP Nyströms orkester. Till vardags arbetar han som musikproducent på Norrlandsoperan i Umeå.


Vårens sista kurshelg går i berättandets tecken, såväl musikaliskt som muntligt. Ett exklusivt tillfälle där Thomas och Markus delar med sig både av låtar, historier och tankar kring folkligt berättande.

Kurser i folkmusik är en utbildningssatsning av Härnösands folkhögskola i samarbete med studieförbundet Bilda, region Mitt och Nord.