Foto: Martin von Schmalensee, Thor Hauknes & Olle Melkerhed

HT 2018 – halvfart distans

Halvfart, distans, med 4 obligatoriska träffar. Kurshelger:  7-9/9, 5-7/10, 9-11/11 och 10-14/12.  Kursen avslutas med en helvecka på skolan i mitten på december: mån-fre 10-14/12. 

Kurstillfällen
7-9 september 
5-7 oktober 
9-11 november 
10-14 december

7-9 september – ANDERS ERIKSSON, HÅKAN OLSSON & URBAN ANDERSSON
Anders Eriksson och Håkan Olsson från Ångermanland. Anders är riksspelman och Håkan stämledare i Kungliga Hovkapellet, tidigare studerande på musiklinjen Kapellsberg, Härnösands folkhögskola. Röjåsstipendiat 2016, Urban Andersson, dragspelare från Delsbo. Trion spelar folkmusik från Ångermanland och Hälsningsland.
 
5-7 oktober – LENA JONSSON
Lena Jonsson är uppvuxen med fiolen och är idag en av folkmusiksveriges starkast lysande stjärnor. Hon har setts i flera olika band i den svenska och amerikanska folkmusikmiljön de senaste femton åren och har spelat konserter över hela världen i band som Skenet, Folk All-In Band, Duo Jonsson Coudroy och Lena Jonsson Trio. Lena kommer att bjuda på hälsingelåtar, sina folkmusikaliska tips samt möjligheten att prova på den amerikanska folkmusikens svängiga oldtimelåtar.
 
9-11 november – ULRIKA BODÉN
Ulrika Bodén, folkmusiker och sångerska från Ångermanland. Tidigare studerande på musiklinjen Kapellsberg Härnösands folkhögskola. Röjåsstipendiat 2017. Ulrika är en mångsidig musiker som med sin både skira och kraftfulla röst räknas till en av de främsta folksångerskorna i landet. Hon anlitas som solist och med de projekt hon själv driver, både i Sverige och utomlands. Ulrika skriver också egen musik och sångtexter, spelar flöjter, autoharp och dulcimer. 
  
10-14 december – AHLBERG, EK & ROSWALL 
Distanskursens sista träff blir en härlig avslutningsvecka tillsammans med Ahlberg, Ek & Roswall, trion som rönt stora framgångar och gjort succé runt om i världen de senaste åren. Under fem dagar får kursdeltagarna möta respektive triomedlem samt hela trion, som delar med sig av sina absoluta favoritlåtar, arrangemang och tankar om musik. I slutet av veckan ansluter Ulrika Bodén och då knyter vi ihop säcken med sådant som påbörjats under hennes kurshelg, spelar tillsammans och firar julavslutning med glögg och pepparkakor.

Kurshelgerna startar på fredagar kl 17.00 med middag och avslutas på söndagar kl 12.00 med lunch.
  
  
Kurser i folkmusik är en utbildningssatsning av Härnösands folkhögskola i samarbete med studieförbundet Bilda, region Mitt och Nord. 

 
Uppdaterad: 2018-08-27
Till sidans topp