Bibelfjall i Hemavan 2020/2021

Bibelfjäll

Bibelfjäll är en utbildning förlagd till Hemavan Fjällstation för dig som vill kombinera en bra bibelskola, en grundläggande fjällutbildning, utmanande möten med härliga naturupplevelser. Det är en kurs för dig som vill hitta eller fördjupa en kristen tro, få en större kunskap om Bibeln och vad den betyder för dig och din omgivning idag. Du får en grundläggande utbildning i fjällkunskap och tillbringa året i Skandinaviens mest kompletta fjällområde. Ingen annanstans kan du, i samma område, göra sådana turer till grottor, glaciärer, fjälltoppar med perfekt offpist-åkning m.m.

Kursfakta

Längd: 1 år
Studietakt: 100%
Studieort: Hemavan Fjällstation

Pågående termin:
VT 2020: 13 jan – 5 jun

Kommande termin:
HT 2020: 17 aug – 11 dec
VT 2021: 11 jan – 4 jun

Ansök senast:
30 april. Efter sista ansökningsdag har vi löpande antagning om det finns platser kvar. Ansökningar behandlas då i den ordning de kommer in.

Antagningsvillkor:
Till din ansökan bifogar du en presentation där du berättar om dig själv och varför du söker kursen.

Studiestödsnivå:
Gymnasienivå (A2)

Kostnader:
Kost (lunch, två fika) 95 kr/dag man äter, logi 575 kr/vecka, ingen kostnad under längre lov, servicekostnad 1900 kr/termin, litteratur 600 kr, liftkort 4500kr, skoterhyra 800 kr och skidhyra 50% på ordinarie prislista.

Kontaktperson:
Kjell-Arne Alvarsson
070-175 25 10
kjell-arne.alvarsson@hfs.se

Kursinnehåll

Kursen har tre fokusområden – Bibeln, Fjället och Mötet

Bibeln

Utifrån bibliska personer får du en grundläggande bibelundervisning om kristen tro. Bibelkunskap, gudsbild, etik och moral, försoning, apologetik (försvaret av tron), lärjungaskap, gåvoupptäckande och själavård är några av de teman vi tar upp.

Fjället

Fjällvandring, karta och kompass, sommar- och vinterfiske, telemark, snowboard, alpint, turåkning, toppturer, lavinkunskap, vintertältning, första hjälpen, skoterförarbevis, glaciärtur på en av Skandinaviens största glaciärer, grotthistoria och geologi med turer i några av Skandinaviens längsta grottor samt massor med tid ute på fjället under alla årstider och väder.

Mötet

Du får möta många spännande människor och har möjlighet att engagera dig i olika aktiviteter. Du får en egen fadder på orten och får uppleva hur det är att bo i en fjällby.

Kursupplägg

Förutom lokala pedagoger har vi gästföreläsare från hela landet. Vi har varierande och kreativa undervisningsformer. Du får möjlighet till ett fördjupningsarbete i ett speciellt ämne som intresserar dig, att praktisera i en församling och  tid att stanna upp och fundera över livet i en fantastisk miljö.

Samarbetspartners

Kursen har en ekumenisk bas och vi samverkar med Equmenia, Equmeniakyrkan Region Nord, EFS och Salt Västerbotten, EFS Norrbotten, Svenska kyrkans unga i Luleå stift, Studieförbundet Bilda Nord och församlingarna i Hemavan/Tärnaby.

Läs mer på bibelfjäll.se

På kursens egen hemsida, bibelfjall.se, kan du läsa mer om kursen och Hemavan samt se bilder från tidigare år.