Kvinna står utomhus iklädd en röd jacka och mössa ler brett, bakom henne syns fjällen

Bibelfjäll tar paus under läsåret 2018/2019 och återkommer inför nästa läsår med start i
augusti 2019. Läs mer här.

Bibelfjäll

Bibelfjäll är en utbildning förlagd till Hemavans fjällstation för dig som vill kombinera en bra bibelskola, en grundläggande fjällutbildning, utmanande möten med härliga naturupplevelser. Det är en kurs för dig som vill hitta eller fördjupa en kristen tro, få en större kunskap om Bibeln och vad den betyder för dig och din omgivning idag. Du får en grundläggande utbildning i fjällkunskap och tillbringa året i Skandinaviens mest kompletta fjällområde. Ingen annanstans kan du, i samma område, göra sådana turer till grottor, glaciärer, fjälltoppar med perfekt offpist-åkning m.m.

Kursinnehåll

Kursen har tre fokusområden – Bibeln, Fjället och Mötet

Utifrån bibliska personer får du en grundläggande bibelundervisning om kristen tro. Bibelkunskap, gudsbild, etik och moral, försoning, apologetik (försvaret av tron), lärjungaskap, gåvoupptäckande och själavård är några av de teman vi tar upp.

Fjällvandring, karta och kompass, sommar- och vinterfiske, telemark, snowboard, alpint, turåkning, toppturer, lavinkunskap, vintertältning, första hjälpen, skoterförarbevis, glaciärtur på en av Skandinaviens största glaciärer, grotthistoria och geologi med turer i några av Skandinaviens längsta grottor samt massor med tid ute på fjället under alla årstider och väder.

Du får möta många spännande människor och har möjlighet att engagera dig i olika aktiviteter. Du får en egen fadder på orten och får uppleva hur det är att bo i en fjällby.

Kursupplägg

Förutom lokala pedagoger har vi gästföreläsare från hela landet. Vi har varierande och kreativa undervisningsformer. Du får möjlighet till ett fördjupningsarbete i ett speciellt ämne som intresserar dig, att praktisera i en församling och  tid att stanna upp och fundera över livet i en fantastisk miljö.

Samarbetspartners

Kursen har en ekumenisk bas och vi samverkar med Equmenia, Equmeniakyrkan Region Nord, EFS och Salt Västerbotten, EFS Norrbotten, Svenska kyrkans unga i Luleå stift och församlingarna i Hemavan/Tärnaby.

Uppdaterad: 2018-06-29
Till sidans topp