Ungdomskurs i folkflöjt

Vill du få ditt flöjtspel att svänga, jamma med andra blockflöjtister och arrangera låtar i folkmusikstil? Då är det här kursen för dig! Fyra dagar i juni ägnas åt enskilda lektioner, låtutlärning, ensemblespel samt en exklusiv workshop i Härjedalspipa med pipspelmannen Göran Månsson.

Var: Härnösands Folkhögskola , Murbergsvägen 32 Härnösand När: 17-20 juni 2019

Kursavgift: 3000 kr. Logi 3 nätter – 760 kr i enkelrum, 430 kr i dubbelrum

Mat: Lunch finns att köpa på skolan. Billigast att gå ihop och köpa kuponghäften för 290 kr (5 luncher). Möjlighet att laga middag på elevhemmen.

Resa: Tågresa utan byte från Stockholm!

Kontakt: Helén Lundquist-Dahlén, helen.lundquist@hfs.se.

Lärare

Lärare Göran Månsson är en legend på folkmusikhimlen, och räknas som en av de mest spännande och dynamiska flöjtisterna på folkmusikscenen. Med flera prisade album och världsomfattande turnéverksamhet i många olika konstellationer.

Kim Persson & Kristine West tillhör den nya generationen folkmusiker. De är två av de mest intressanta och framstående unga folkmusikblockflöjtister i landet, aktiva på musikscenen i olika ensembler och konsertsammanhang.

Kursinnehåll

Låtutlärning på gehör Ensemblespel Individuella lektioner Prova på att spela Härjedals- och Offerdalspipa med Göran Månsson Konsert med Bazooka sub trio (Kristine West, Kim Persson och Göran Månsson) Folkdansworkshop med Björn Norén.