Bibliotek

Biblioteket på Härnösands folkhögskola ger dig möjlighet att låna böcker och ljudböcker, läsa dagstidningar och tidskrifter. Vi har total ca 7 000–8 000 böcker samt ett stort antal noter och CD-skivor avsedda för musikstuderande. I biblioteket finns grupp- och sammanträdesrummet Bikupan.

Katalog

Vår bibliotekskatalog är digitaliserad. Sök i katalogen.

Så lånar du

Ta ut kortet som sitter längst bak i boken. Fyll i namn, kurs, datum och stoppa kortet i den lilla lådan som står på bokinkastet. Vid återlämning: Lägg boken i bokinkastet.

Så kan du söka material

Förutom i vår egen katalog kan du till exempel söka i Sambibliotekets katalog eller på Folkbildningsnätets resurssidor. Tala med teknikerna om du behöver användarnamn och lösenord till Folkbildningsnätet.

Lånetid

Lånetiden för böcker och ljudböcker är fyra veckor. Om du inte lämnat tillbaka boken får du en påminnelse. Om du inte lämnat tillbaka boken två veckor efter påminnelsen så skickas en faktura. Obetald faktura går till inkasso om du inte betalt efter påminnelse. För ej återlämnade böcker debiteras 200 kr för vuxenbok och 100 kr för barnbok, oavsett vad boken kostar i handeln.

Kontakt

Thomas Norberg, arbetar i biblioteket förmiddagar.