Sommarkurs: Folkmusik juni

Folkmusikutbildningen på Härnösands folkhögskola välkomnar till kurs, sökningar och öppet hus. Kom och känn in atmosfären på skolan!

Under kursen (15-19 juni) ges möjlighet att göra ansökningsprov till Folkmusiklinjen Kapellsberg för de som så önskar, för mer information om kursen samt anmälan besök Kapellsberg Folkmusik.

Kursen är gratis och det är fri entré till alla konserter och kvällsevenemang.

I samarbete med Västernorrlands museum.

Studietakt: 100%

Längd: Fem dagar, men möjlighet att medverka endast vissa dagar.

Ansök senast: 27 maj 2019

Terminstider: 15 jun – 19 jun 2019 (välkomna på elevkonsert och spelkväll redan fre 14 juni, kl 18)

Lärare: Ulrika Bodén sång, Daniel Ek gitarr, Göran Månsson flöjt, Niklas Roswall nyckelharpa, Thomas von Wachenfeldt fiol.

Kostnad:
Mat vardag: 235 kr/per dag (lunch, em-fika, middag).
Mat helg: 275 kr/per dag (lunch, em-fika, middag).

Enkelrum: 220 kr per natt + 100 kr för handduk och lakan (engångsavgift).
Dubbelrum: 110 kr per natt + 100 kr för handduk och lakan (engångsavgift).

Om du vill ha frukost kostar detta 60 kr/dag.

Kontakt: Helén Lundquist-Dahlén, 0611-55 85 52, helen.lundquist@hfs.se

Program

Fredag 14 juni 18.00
Konsert i Murbergskyrkan på Västernorrlands museum med Folkmusikstudenterna FriLir och deras lärare.

Efter konserten fika och jammkväll i museets entré, från ca 19.30. Ta med instrument ni som vill vara med och spela. Ni som enbart vill fika, umgås och lyssna är lika välkomna!

Lördag 15 juni 10-12 och 13-16.30 inkl fikapaus
Workshops på folkhögskolan. Ulrika Bodén folksång, Daniel Ek gitarrspel i folkmusik, Göran Månsson låtspel på flöjter och pipa Thomas von Wachenfeldt låtspel på fiol. Lärarna undervisar både var för sig och tillsammans i ett avslutande ensemblepass varje dag.

Lördag 15 juni 18.00
Föreställning och danskväll med Skönborgs Folkdanslag på Västernorrlands museum. Kvällen inleds med dansföreställning kl 18, därefter fika och dansworkshop från ca 18.45.

Lär dig grunderna i polska och schottis av Skönborgarna, sedan drar dansen igång och pågår till sena kvällen. Det blir dans till spellista så välkomna att ta med instrument och skriva upp er, ni som vill spela till dansen.

Ni som vill delta genom att titta och lyssna är lika välkomna!

Söndag 16 juni 10-12 och 13-16.30 inkl fikapaus
Workshops på folkhögskolan. Ulrika Bodén folksång, Daniel Ek gitarrspel i folkmusik, Göran Månsson låtspel på flöjter och pipa, Thomas von Wachenfeldt låtspel på fiol. Lärarna undervisar både var för sig och tillsammans i ett avslutande ensemblepass varje dag.

Måndag 17 juni 10-12 och 13-16.30 inkl fikapaus
Workshop på folkhögskolan. Sångkurs med vallmusiktema. Under ett eftermiddagspass får alla som vill också prova på lockrop och kulning. Denna dag är avslutningen på terminen för folkhögskolans distanskurs på 50 %. Workshopen är en helt fristående kurs och alla är lika välkomna att delta!

Kursledare: Ulrika Bodén.

Måndag 17 juni 18-20.30
Sångstuga i Ångermanlandsgården på Västernorrlands museum. Välkommen att sjunga, lyssna, byta visor med varandra, fika och umgås med andra sångglada. Ulrika Bodén finns med som sjungande värdinna under kvällen.

Tisdag 18 juni 10-12 och 13-17 inkl fikapaus
Vi lär oss äldre polskor från olika delar av Sverige, undersöker likheter och olikheter samt arbetar med olika sätt att spela stämma och arrangera dem.

Kursledare: Niklas Roswall.

Tisdag 18 juni kl 19
Konsert i Röjåssalen på folkhögskolan med Bazooka Sub TrioGöran Månsson, Kim Persson och Kristine West, nyskapande folkflöjtister i spännande förening. 

Onsdag 19 juni 10-12 och 13-17 inkl fikapaus
Workshop på folkhögskolan, forts. Vi lär oss äldre polskor från olika delar av Sverige, undersöker likheter och olikheter samt arbetar med olika sätt att spela stämma och arrangera dem.

Kursledare: Niklas Roswall.

Parallell kurs

17-20 juni pågår också Ungdomskurs i Folkflöjt på Folkhögskolan. Lärare Göran Månsson, Kim Persson och Kristine West.Denna kurs arrangeras av Folk Flute Academy.

OBS! Separat anmälan. För mer information om kursen samt anmälan besök Ungdomskurs i Folkflöjt.

Samarbete

Kursen, Folkmusik juni, hålls i samarbete med Västernorrlands museum.