Platsannons

Rektor till Härnösands folkhögskola

Vi söker Dig som brinner för folkbildning och har mod att ”ge människor förutsättningar att växa och göra skillnad för sig själva och sina sammanhang“.

Om jobbet

Härnösands folkhögskola är en kreativ bildningsmiljö med rika möjligheter till lärande och personlig utveckling. Vi har årligen 2 500 kursdeltagare, varav ca 300 på ett tiotal långa kurser, och 5 000 deltagare i kulturprogram.

Härnösands folkhögskola är en icke-vinstdrivande ideell förening med Equmeniakyrkan och Equmenia som huvudman. Skolan vill genom en positiv människosyn erbjuda en mötesplats för åsikter, ambitioner och kulturer.

Om tjänsten

I tjänsten som rektor leds du och berikas av huvudmannens idé, syften och mål, folkbildningens och skolans lokala styrdokument samt de lagar och förordningar som gäller för skolan.

Med ditt samhällsengagemang och pedagogiska intresse leder du tillsammans med ledningsgruppen och dina medarbetare utvecklingen av skolans verksamhet, identifierar nya möjligheter, skapar goda arbetsförhållanden för de anställda samt möjliggör en god ekonomi för verksamhetens bästa.

Vi söker

Vi söker dig som har en akademisk examen, gärna med pedagogisk inriktning. Du är en erfaren ledare med erfarenhet av budget- och resultatarbete samt arbete inom ideell organisation. Vi ser gärna att du har erfarenhet från en ledarroll inom folkbildning och från komplexa organisationer med olika verksamhetsgrenar.

Ditt ledarskap kännetecknas av att du motiverar och förser andra med de befogenheter som krävs och du är mån om att skapa delaktighet och att underhålla relationer. Du har god samarbetsförmåga och pedagogisk insikt, ett strategiskt tänkande och en helhetssyn som gör att verksamheten berikar och berikas av huvudmannarörelsen. Din analytiska förmåga är god och du uttrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Vi ser att du har en hög kulturell medvetenhet, vilket innebär att du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra. Som rektor/skolchef är ett brett kulturintresse och en förståelse för kulturverksamhetens villkor en tillgång.

Om Folkhögskolan

Folkhögskolorna är inte bundna till centralt fastställda läroplaner, i stället utformar man egna kursplaner. Folkhögskolorna finansieras framför allt genom statsbidrag och regionbidrag.

Vi erbjuder behörighetsgivande kurser inom bland annat allmän kurs, musik och dans samt yrkesutbildningar och bibelskola. Många av våra utbildningar och arrangemang sker i samverkan med organisationer, företag, institutioner och myndigheter.

Härnösands folkhögskola är en flexibel och stimulerande arbetsplats där Du ges goda möjligheter att utvecklas i din yrkesroll och växa tillsammans med deltagare, personal och styrelse.

Välkommen med din ansökan!

Ansökan

Ansök senast 5 juni, 2022.
Ange referens Rektorstjänst i din ansökan.

Mejla din ansökan till rektorstjanst@hfs.se

Kvalifikationer

Utbildning

Eftergymnasial utbildning två år eller längre inom Pedagogik och lärarutbildning (meriterande).

Språk

Svenska och engelska (krav).

Körkort

B (krav).

Omfattning

Heltid

Varaktighet

Tillsvidare

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Kontaktpersoner

Johan Frykland
Styrelseordförande
johan.frykland@gmail.com
070-540 72 18

Thomas Wahlbom
Tf rektor
thomas.wahlbom@hfs.se
0611-55 85 05, 070-236 07 30

Gustaf Björkman
Kontaktperson huvudman
gustaf.bjorkman@equmeniakyrkan.se
076-501 17 02

Fackliga kontaktpersoner

Jonatan Ericsson Sjöman
jonatan.ericsson.sjoman@hfs.se
0611-55 85 09, 072-235 77 55

Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.