Om oss

Om folkhögskolan

Härnösands folkhögskola är en kreativ bildningsmiljö med rika möjligheter till lärande och personlig utveckling. Vi har årligen 2 500 kursdeltagare, varav ca 300 på ett tiotal långa kurser, och 5 000 deltagare i kulturprogram.

De långa kurserna omfattar behörighetsgivande kurser, musik och dans, teckenspråk m m. Många av våra utbildningar och arrangemang sker i samverkan med organisationer, företag, institutioner och myndigheter.

Ideell förening

Härnösands folkhögskola är en icke-vinstdrivande ideell förening med Equmeniakyrkan och Equmenia som huvudman. Skolan vill genom en positiv människosyn erbjuda en mötesplats för åsikter, ambitioner och kulturer.

Lärdomsstad i norr

Härnösand har cirka 25 000 invånare. På 1600-talet blev Härnösand ett lärdomssäte med Norrlands första gymnasium. Härnösand är alltså en skolstad med lång historisk tradition. Här finns ett stort kulturutbud, många möjligheter till sport och friluftsliv samt gott om kaféer och restauranger.

Nära till centrum och Höga kusten

Skolan är vackert belägen på Murberget strax utanför centrum, ca 10-15 minuters gångväg från järnvägsstationen. Vi är granne med Länsmuseet Murberget. 15 minuters bilresa norrut börjar världsarvet Höga kusten med bron över Ångermanälven.