Korta kurser

Vandring- och fotokurs

Foto: Mathieu Hebeisen

Vi tar er ut till vackra platser med varierande miljöer i den kuperade och omväxlande ångermanländska naturen.

Vi har valt några dagsturer runt Härnösand och i världsarvet Höga Kusten där vi går genom vackra skogar, uppför berg som belönar med fantastiska utsiktsvyer. Utmed kusten finns både härliga och häftiga klippområden. Varje dag besöker vi en ny plats där vi växlar mellan att vandra och stanna upp på utvalda ställen för att fokusera på fotograferingen. Den fotointresserade deltagaren kan få fototips och olika förslag på uppdrag. Om du inte kan med inställningarna på kameran har du möjlighet att lära dig detta. I kursen ingår lunch- och fikapaket. Var och en bär sin mat och dryck i sin ryggsäck. Vi blandar kortare och längre vandringar. Terrängen kommer att vara varierande från lätt till ganska krävande. De kortare vandringarna ger mer tid att fokusera på fotandet eller att njuta av naturen och livet, medan de längre eller branta kräver att vi vandrar på och ni fotar när ni ser något intressant, mäktigt, vackert. 

Emma Nordangård är i grunden fritidsledare och är anställd som pedagogisk resurs på Härnösands folkhögskola. Hon har under sina fyra år på skolan arbetat på olika utbildningar och brinner för sociala aktiviteter och utevistelse. Emma kommer att leda vandringarna. 

Mathieu Hebeisen, filmare och lärare i filmproduktion. Mathieu har jobbat i Sverige i 15 år och har producerat filmer i samarbete med bl.a. Film Västernorrland, Norrdans, Västernorrlands museum och Härnösands kommun. Mathieu är ansvarig för filmkurserna vid Härnösands folkhögskola och Filmstudio Murberget. 

Information och ansökan

Längd
5 dagar
Studietakt
100 %
Ansök senast
2021-07-25

16-20/8, 2021

Vi samlas varje dag på Härnösands folkhögskolas parkering för gemensam avfärd mot utflyktsmålen.

 

09.00-17.00

 

Max 15 st.

Fika och lunch under de fem vandringsdagarna, 1000 kr per person. Meddelande om hur man betalar in skickas ut av skolan och din betalning bekräftar din plats på kursen.

 

Vi tar oss till varje dagsvandring i egna bilar. Platserna för vandringarna ligger mellan 10 – 70 km från Härnösands folkhögskola.

Utrustning: egen kamera, regnkläder, bra skor, bekväma vandringskläder, ryggsäck för dagspackning minst 30 liter och sittunderlag. Alla är välkomna oavsett tidigare vandrings- eller fotokunskaper. Ett par av turerna kommer att vara ganska fysiskt krävande med många höjdmetrar att bemästra, men vi kommer att bli rikligt belönade av fantastiska vyer.

Rekommenderad ålder 13+

 

Gunilla Loncar
Kursansvarig korta kurser
gunilla.loncar@hfs.se
073-087 98 77

Andreas Torndahl
Utbildningsledare
andreas.torndahl@hfs.se
070-187 70 60

 

Ansökan
Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.