Distans

Teckenspråk

Ett nytt språk öppnar dörren till en ny värld, ger nya perspektiv, ny kunskap och nya möjligheter. Hos oss kan du lära dig grundläggande teckenspråk på distans! 

Oavsett om du är nyfiken på teckenspråk, behöver det i jobbet eller hemma så passar kursen dig. För dig som nybörjare eller för dig med förkunskaper, du kan söka en plats oberoende av nivå.

Här lär du dig att föra vardagskonversation på teckenspråk och våga använda språket där du möter det. Du får ett gott teckenförråd och bra grund i språkets uppbyggnad. Du får även kunskap i dövas historia och inblick i hur det är att vara döv idag.

Kursen sker på distans med fysiska träffar varje vecka för dig som bor i närområdet av Härnösand och med digitala träffar för dig som bor på annan ort. Kursen leds av en huvudlärare och därtill kommer gästföreläsare. Vi skapar möjligheter för dig att möta, upptäcka och använda språket under kursens gång.

Teckenspråk på distans är uppdelad i två terminer. Varje termin kan omfatta Bas eller Fortsättning beroende på din nivå.

Teckenförråd
Grammatik 
Gruppövningar
Individuella uppgifter
Dövas historia och kultur – förut och idag
”Språkbad” – träffas och prata teckenspråk i teckenspråkig miljö
Gästföreläsare

Information och ansökan

Längd
1 år
Studietakt
50%, distans
Studiestödsnivå (CSN)
Gymnasial nivå

Pågående kurs, stängd för ansökan.

HT: 12 okt 2022 – 28 feb 2023
VT: 1 mars – 22 juni 2023

Inga förkunskaper.

Du behöver ha tillgång till surfplatta eller dator och Internet.

Grundavgift 300 kr erläggs terminsvis och återbetalas inte.
Det kan tillkomma kursspecifika kostnader för exempelvis böcker och studiebesök/resor. Mer information lämnas i välkomstbrevet.

Du bekräftar din plats genom att:

  • Betala grundavgift på 300 kr för distanskurs via Swish till 123 264 3575 alternativt via IBAN SE78 8000 0842 0297 4773 8814 (återbetalas ej). OBS ange namnet på din kurs!
  • Tacka ja till erbjuden studieplats i SchoolSoft.

Ann-Charlotte Vallanger
Utbildningsledare
073–087 90 13
ann-charlotte.vallanger@hfs.se

Irena Walter-Iwanow
irena.walter-iwanow@hfs.se

Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.