Musiklinjen Kapellsberg

Stråkinstrument

Kursens syfte är att ge fördjupade tekniska och musikaliska kunskaper på ditt instrument. Du bör ha goda förkunskaper och vill fördjupa ditt solistiska spel i en utvecklande och stimulerande miljö. Studierna kan vara förberedande för musikhögskola men också en möjlighet att fokusera på ditt eget spel efter andra studier. Studierna kan också vara ett avbrott eller fortbildning i ett yrkesliv. Studierna kan bedrivas på hel- eller halvfart.

Lärare

Du har varje vecka enskild lektion med din instrumentallärare och interpretation med vår pianolärare, Mona Sandström Kontra. 

Ronnie Weber är violinlärare på utbildningen. Ronnie Weber är stämledare i Nordiska Kammarorkestern och primarie i Weberkvartetten. Ronnie studerade för Jennifer och Endre Wolf på Malmö Musikhögskola och tog solist- och kammarmusikdiplom för Itzhak Rashkovsky i London, där han med Weber Quartet vann Anglo-Czech Competition. Han har även tagit lektioner för bl.a. Igor Oistrakh och Terje Moe Hansen samt kammarmusiklektioner för Lars Fresk, Paavo Pohjola, Simon Rowland-Jones och medlemmar ur Chilingirian-, Allegri- och Alban Bergkvartetten.   2005 vann Weberkvartetten “Ung och Lovande” och sedan dess har Ronnie spelat på de flesta kammarmusikscener i Sverige, medverkat på välrenommerade festivaler både i Sverige och utomlands, spelat in för radio och TV och samarbetat med flera av Sveriges främsta musiker och tonsättare. Han konserterar även i mindre konstellationer som violin och piano, och med violinduon Weber Duo. Ronnie leder ofta orkestrar i olika sammanhang och har haft konsertmästaruppdrag i Musica Vitae och i Nordiska Kammarorkestern, där han vid flera tillfällen har uppträtt som solist.

Christian Sahlin är cellolärare. Han har studerat vid Musikhögskolan i Malmö för Mats Rondin och vid Sweelinckkonservatoriet i Amsterdam för Dmitri Ferschtman. Han har medverkat i masterclasses med Truls Mørk. 1994 var han med och startade kammarmusikensemblen Musica Mobile. 2001 fick Christian anställning i Nordiska kammarorkestern som alternerande solocellist och medlem i Nordiska kammarensemblen.

Mona Sandström Kontrapianist, sedan 1996 fast medlem i Nordiska Kammarensemblen, Sundsvall som har turnerat i Kina, Skottland, England och Island och gjort flera CD- och radioinspelningar. Hon är även pianist i Nordiska Kammarorkestern, Sundsvall.

Mona Sandström Kontra debuterade 12 år gammal som solist i Mozarts dubbelkonsert i ess-dur med Norrköpings symfoniorkester. Vid samma ålder gjorde hon skivdebut med Honegger klarinettsonat och Petite Pièce för klarinett och piano av Debussy. Erhöll som 21-åring solistdiplom 1987 efter studier 1983-87 på Sibeliusakademien för professor Eero Heinonen. Utlandsstudier för Maria Tipo i Genève, Claude Helffer i Paris och Michele Campanella i Italien med Kungliga Musikaliska Akademiens utlandsstipendier.

Hon har varit solist med flera av Sveriges orkestrar och deltagit som kammarmusiker vid festivaler i Sverige och Europa. Hon är medlem i den samnordiska pianotrion Trio Nordica som har turnerat i Europa och USA, har spelat in ett flertal CD, medverkat i radio- och TV samt spelat Beethovens trippelkonsert med Islands symfoniorkester.

Information och ansökan

Du kan fortfarande söka till Musiklinjen Kapellsberg

Skicka en länk till en videoinspelning till muk.ansokan@hfs.se. I mailets ämnesrad skriver du ditt namn och inriktning/instrument.

Spela in två stycken av olika karaktär.

Bifoga ett brev i din ansökan i Schoolsoft där du skriver om dina förkunskaper, förväntningar och mål med dina studier.

Stråkinstrument: spela in två stycken av olika karaktär.

Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.