Musiklinjen Kapellsberg

Saxofonkurs distans

Halvfart, distans, med tre kurshelger. Under tre veckoslut får du fylla på med repertoar och inspireras i ditt spel av de fina kursledarna. Du ansöker till hela terminskursen men kan delta även om du är förhindrad att komma till någon av helgerna, alternativt anmäler du dig till enstaka helg.

Kurshelgerna startar på fredagar kl 18.00 och avslutas på söndagar kl 12.00.

Om kursen

Kursen är en ensemblekurs som innehåller fokus på spelteknik, ensemblespel och gehörsspel i olika genrer; klassiskt, populärmusik, jazz, folkmusik. Du kommer att delas in i ensemble efter nivå, notläsningsförmåga och tidigare erfarenhet av saxofonspel. Ensemblerna kommer att bestå av fyra – sex deltagare I varje grupp. Kursen vänder sig till vuxna amatörer från 16 år och uppåt. Man bör kunna spela efter noter för att kunna tillgodogöra sig kursen och vid anmälan uppger manvilket notexempel du kan klara av speltekniskt vid en första genomspelning.

Kursen är öppen för deltagare från hela EU samt alla skandinaviska länder, det går även bra att anmäla sig till enstaka kurshelg, viktigt att då ange vilken helg det gäller.

OBS! I anmälan, under övrig information, är det viktigt att ange vilka saxofonstorlekar du kan tänka sig att ta med på kursen, gärna flera, eftersom vi kommer behöva alla storlekar för att få fungerande ensembler.

Huvudlärare och kursansvarig är Neta Norén, grundare och aktiv medlem av Saxofonkvartetten Rollin´ Phones sedan 1986.

Neta är uppvuxen i Härnösand och har examen från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Som frilans är Neta aktiv som kvartettspelare, storbands/teater-musiker, spelar med symfoniorkestrar och blåsorkestrar i hela Sverige. För frågor gällande kursen kontaktar du Neta på; neta@rollinphones.se eller 070-620 35 90.

Första helgen 16-18 april; Spel i grupp med fokus på jazz/populärmusik-repertoar, både efter noter och på gehör. Vi jobbar med notläsning i kvartett/kvintett och med improvisation och jazzteori i grupp.
Gästlärare Jonas Knutsson (Stockholm)

Andra helgen 7-9 maj; Folkmusik-spel både efter noter och på gehör. Spel i grupp där vi möter traditionsmusik från främst Mittsveriges regioner, Jämtland, Medelpad och Ångermanland. Vi kommer att behandla materialet ur ett instrument-tekniskt perspektiv och se till de möjligheter låt-materialet ger oss att utvecklas, både musikaliskt och på instrumentet.
Gästlärare Christian Cuadra (Stockholm)

Tredje helgen 11-13 juni; Fokus på klassisk ensemble-repertoar, spel i kvartett och kvintett och stor saxofonensemble. Ingår även lektioner i mindre grupp med fokus på din egen utveckling på instrumentet. Indelning efter nivå och tidigare spelerfarenhet.
Gästlärare Johannes Thorell (Örebro)

Information och ansökan

Längd
3 mån
Studietakt
50 %
Ansök senast
2021-03-26

Distans, med fysiska träffar (16-18 april, 7-9 maj,11-13 juni)

16 april-14 juni

Boende enkelrum: 540 kr/person/kurshelg (2 nätter, logi).

Boende dubbelrum: 320 kr/person/kurshelg (2 nätter, logi).
Frukost: 60 kr/person/dag.

Matpaket: 245 kr/kurshelg (lunch, eftermiddagsfika och middag på lördagen).

Vi fakturerar efter varje vistelse/helg och inte som totalsumma för hela hösten. Servicekostnad för studierna är 500 kr/termin.

När du blivit antagen:
Boka boende och matpaket på info@hfs.se senast 14 dagar innan varje kurstillfälle.

Mail: info@hfs.se
Telefon: 0611-55 85 00 (måndag – fredag kl. 08:00 – 10:00 & 12:30 – 14:30)

Helén Lundquist-Dahlén
0611-55 85 52
072-240 10 08

Ansökan VT 21
Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.