Musiklinjen Kapellsberg

Saxofonkurs distans

Kursen har uppehåll under 2022 men planerar att starta våren 2023!

Halvfart, distans, med tre kurshelger. Under tre veckoslut får du fylla på med repertoar och inspireras i ditt spel av de fina kursledarna. Du ansöker till hela terminskursen och tanken är att man deltar på alla tre helgerna. Om du är förhindrad att komma till någon av helgerna kan du ändå delta i utbildningen, meddela kursledaren i så fall så ser vi till varje enskilt fall. Det finns sexton platser att söka till.

Kurshelgerna startar på fredagar kl 18.00 och avslutas på söndagar kl 12.00 så att det passar med tågtider.

Om kursen

Kursen är en ensemblekurs som innehåller fokus på spelteknik, ensemblespel och gehörsspel i olika genrer; klassiskt, populärmusik, jazz, folkmusik. Du kommer att delas in i ensemble efter nivå, notläsningsförmåga och tidigare erfarenhet av saxofonspel. Ensemblerna kommer att bestå av fyra – sex deltagare I varje grupp och minst 12 elever måste deltaga för att kursen ska genomföras.Kursen vänder sig till vuxna amatörer från 16 år och uppåt. Man måste kunna spela efter noter för att kunna tillgodogöra sig kursen och vid anmälan uppger man vilket notexempel du kan klara av speltekniskt vid en första genomspelning.

Kursen är öppen för deltagare från hela EU samt alla skandinaviska länder, det går även bra att anmäla sig till enstaka kurshelg, viktigt att då ange vilken helg det gäller.

OBS! I anmälan, under övrig information, är det viktigt att ange vilka saxofonstorlekar du kan tänka sig att ta med på kursen, gärna flera, eftersom vi kommer behöva alla storlekar för att få fungerande ensembler.

Lärare

Neta Norén (Kursledare-undervisar på alla tre helgerna)
Huvudlärare och kursansvarig är Neta Norén, grundare och aktiv medlem av Saxofonkvartetten Rollin´Phones sedan 1986. Neta är uppvuxen i Härnösand och har examen från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Som frilans är Neta aktiv som kvartettspelare, storbands/teater-musiker, spelar med symfoniorkestrar och blåsorkestrar i hela Sverige.

I tjugofem år spelade hon med Stockholm jazz orchestra och  hon har även bott och jobbat i Schweiz där hon spelade med Swiss jazz orchestra och även undervisade i saxofon. Under några år bodde hon i Kuwait där hon spelade med Kuwait Symphony orchestra och Desert Cats Big Band. Sedan några år tillbaka jobbar Neta som producent inom musik på Kultur Gävleborg och fortsätter parallellt att jobba som musiker.

Som pedagog har hon undervisat på alla nivåer, från små barn till högskolestudenter, även internationellt. Under mer än tio år drev Neta tillsammans med sina kollegor i Saxofonkvartetten Rollin´Phones en mycket populär sommarkurs för amatörsaxofonister i alla åldrar och på alla nivåer.

  • Gästlärare: inför varje helg bjuds en gästlärare med specialkompetens  in.

Information och ansökan

Längd
3 mån
Studietakt
50 %

Distans, med fysiska träffar.

 

Grundavgift 500 kr (300 kr för distanskurs) erläggs i samband med bekräftelse på erbjuden studieplats. Det tillkommer kursspecifika kostnader för exempelvis böcker och studiebesök/resor. Grundavgiften återbetalas ej.

Mer information lämnas i välkomstbrevet.

När du blivit antagen:
Boka boende och matpaket på info@hfs.se senast 14 dagar innan varje kurstillfälle.

Mail: info@hfs.se
Telefon: 0611-55 85 00 (måndag – fredag kl. 08:00 – 10:00 & 12:30 – 14:30)

Boende enkelrum: 540 kr/person/kurshelg (2 nätter, logi).

Boende dubbelrum: 320 kr/person/kurshelg (2 nätter, logi).
Frukost: 60 kr/person/dag.

Matpaket: 245 kr/kurshelg (lunch, eftermiddagsfika och middag på lördagen).

Vi fakturerar efter varje vistelse/helg och inte som totalsumma för hela hösten.

 

Helén Lundquist-Dahlén
0611-55 85 52
072-240 10 08

Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.