Musiklinjen Kapellsberg

Kördirigering

Utbildningen ger dig som kördirigent möjlighet att utvecklas konstnärligt, pedagogiskt, tekniskt och som gruppledare.I utbildningen ingår undervisning i bland annat gestisk teknik, praktiskt gehör, partiturspel/brukspiano för dirigenter, körmetodik, röstvård, partiturstudier och repertoarkännedom.

Du får regelbundet praktisera dina studier genom att bl.a. dirigera Kapellsbergs kammarkör. Dirigeringsstuderande har även ett nära samarbete med Tonsättarskolan i ämnen som partiturstudier, musikanalys och möjlighet att uruppföra verk för kör och/eller instrumentalensemble.

Lärare

Helén Lundquist-Dahlén, sedan 2011 utbildningsledare för Musiklinjen Kapellsberg. Helén är utbildad kyrkomusiker, dirigent och pedagog. Hon har 1998-2018 undervisat i kördirigering på kantorsutbildningen vid Mellansels folkhögskola. Hon är dirigent för Örnsköldsviks Kammarkör och har även en aktiv verksamhet som frilansande kör- och orkesterdirigent. År 2020 tilldelades hon utmärkelsen Årets Körledare.

Information och ansökan

Du kan fortfarande söka till Musiklinjen Kapellsberg

Skicka en länk till en videoinspelning till muk.ansokan@hfs.se. I mailets ämnesrad skriver du ditt namn och inriktning/instrument.

Spela in två stycken av olika karaktär.

Bifoga ett brev i din ansökan i Schoolsoft där du skriver om dina förkunskaper, förväntningar och mål med dina studier.

Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.