Klimat och förändring – utbyte med en global klimatrörelse

Vad ska vi göra? Rädda klimatet!
När? NU!

Välkommen till en kurs om praktiken bakom slagorden. Genom videoföreläsningar med aktivister och föreningsaktiva i Indien och Latinamerika kommer vi att få en bättre förståelse om klimaträttvisa, hur klimatförändringarna påverkar människor redan idag och vilket komplext problem vi står inför. 

Genom Härnösands folkhögskola och Framtidsjordens nätverk får du en unik möjlighet att skapa kontakt med och inspireras av lokala organisationer från Indien och Latinamerika som lyckats väl i sitt arbete för att skydda klimatet. Vi kommer också att få höra om alternativen, lösningarna och möjligheterna som implementeras i syd med löften om hopp till oss alla. Bygg ett nätverk för förändring.

Kursinnehåll

April
I kursen lär vi oss från en global miljö- och klimatrörelse. Under kursens första fas träffar vi organisationers perspektiv genom webbföreläsningar och får deras perspektiv och lösningar på komplexa frågor. Ni får tillgång till inspelade föreläsningar och därefter möter vi representanter för organisationerna på länk.

  • Matsuveränitet – Kommer maten att ta slut? Kopplingen mellan maten och klimatet. Agroekologi och jordbrukares mobilisering som lösning. 
  • Vatten – Klimatförändringarna handlar mycket om vatten: både mer, mindre och smutsigare vatten. 
  • Biologisk mångfald – Regnskogen är jordens gröna lunga. Vad innebär stora skogsområden och biologisk mångfald för klimatet och hur hotas de av detsamma?
  • Energi och teknik – olika tekniska lösningar för att värma hus och trygga vatteninsamling utan omfattande infrastruktur

Maj
Fördjupning inom ett tema. 
Ett fördjupande arbete där kursdeltagarna jobbar med olika frågor som sedan redovisas i slutet av terminen.  

Juni
Kursträff i Härnösand – Vägar för engagemang och förändring.
Samtal kring fördjupningsområden, gästföreläsare, studiebesök. 

Samarbetspartners

Kursen ges i samverkan med Framtidsjorden och dess internationella nätverk

Information och ansökan

Längd
11 veckor
Studietakt
25 %
Studiestödsnivå (CSN)
Gymnasienivå
Ansök senast
2022-03-06

4 april till 17 juni 2022

En kursträff i slutet av maj/början av juni i Härnösand preleminärt fredag (13:30) till lördag (16:30) på temat vägar för engagemang och förändring. Utöver kursträffen sker inläsning och fördjupning på distans

Boka boende på info@hfs.se senast 14 dagar innan varje kurstillfälle.

200 kr serviceavgift.
Kostnader för kursträff, litteratur och studiebesök tillkommer.

Jonatan Ericsson Sjöman
Kursansvarig
072-235 77 55
0611-55 85 09
jonatan.ericsson.sjoman@hfs.se

Andreas Torndahl
Utbildningsledare
070-183 70 60
0611-55 85 22
andreas.torndahl@hfs.se

Ansökan VT 22
Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.