Musik Västernorrland

Jazzkurs i Höga Kusten

Välkomna till vår populära Jazzvecka Höga Kusten i Härnösand för åldrarna 15-25 år! Det kommer att bli en vecka laddad med jazzmusik och socialt umgänge. Vi kommer denna gång att även erbjuda spel i storband  samt som vanligt i småband på en lite mer avancerad nivå.

Vi börjar kursen måndagen den 9/8 med lunch och samling 13.00 I år bjuder vi speciellt in er som vill spela storband under ledning av några världsartister.Ni kan anmäla er som ett helt storband men även individuellt. Vi kommer att jobba i sektion, med improvisation och med hela bandet så klart. Parallellt kommer vi att ha en avancerad nivå i småbandsspel för er som har erfarenhet av detta.. Undervisningen kommer att ske på folkhögskolan i Härnösand, där vi också bor och äter. Vi avslutar lördag 14/8 med en liten jazzfestival och konserter på stan. Hemresor sker lördag eftermiddag.

Lärare

Dick Oatts- saxofon och ensemble.

En världsstjärna åter på besök på vår jazzkurs. Dick åker ständigt runt i hela världen och undervisar och spelar. Han har en professur på Temple University i Philadelphia i USA och spelar regelbundet lead- alt på klubben Village Vanguard i New York med Vanguard Jazzorchestra(f.d Thad Jones –Mel Lewis BigBand.) Få jazzmusiker har hans erfarenhet och kunskap om spel i storband. En unik chans för alla deltagare att lära sig det mesta om frasering, klang, improvisation i ett storbandssammanhang.

www.dickoattsmusic.com

Katie Thiroux– kontrabas och ensemble.

Om den unga basisten och sångerskan Katie Thiroux har legenden Quincy Jones sagt ” This girl is it ” ! Han har ju lite att jämföra med som producent för bl.a Michael Jacksons stora framgångar.

Thiroux är en mångsidig begåvning från Los Angeles som sjunger och spelar bas med sin egen trio och i olika andra sammanhang som i storband t.ex. Katie Thiroux gjorde sin skivdebut så sent som 2015. Den rosades samstämmigt av en enig kritikerkår, och hon har snabbt blivit en stjärna på jazzhimlen. En av Katies stora förebilder är basisten Ray Brown, och det hörs i hennes basspel med mycket energi och ett sanslöst sväng.

www.katiethiroux.com

Matt Witek– trummor och ensemble.

Matt är utbildad på Berklee College of music och har en master i jazz från California State University. Han har studerat med trumgurun Jeff Hamilton och bor numera i Los Angeles och är verksam som frilans i området. Matt har spelat med bl.a Woody Hermans storband, John Clayton och James Morrisson. Han igår i Katie Thiroux trio och var under hösten 2019 på turné i Norrland i regi av MusikVästernorrland med just Katies trio.

www.mattwitek.com

Martin Sjöstedt– piano och ensemble. En av de mest begåvade och mångsidiga jazzmusikerna i Sverige. Lika bra på piano som på bas. Utbildad vid KMH i Stockholm. Leder sitt eget Martin Sjöstedt Band och spelar och turnerar med bl.a engelska sångerskan Claire Martin, Stockholm Jazz Orchestra, Fredrik Kronkvist, Birdsongs, Vince Mendoza och Vivian Buzcek. 
www.martinsjostedt.com

Isabella Lundgren– sång och ensemble. Numera etablerad som en av våra bästa och mest personliga jazzsångerskor.  Vann gyllene skivan 2015 för sitt album ” Somehow life got in the way” inspelad med Nordiska Kammarorkestern och Calle Bagges trio. Framträder med sin grupp runt om i världen. Vill du lära dig jazzsång med djup och känsla och en personlig touch, då är denna kurs för dig. I år med extra fokus på storbands sång för den som vill.

www.isabellalundgren.com

Per Nordgren-gitarr och teknik. Utbildad vid musikhögskolan i Piteå. Till vardags jobbar Per som gitarr- och ensemblelärare på estetiska programmet i Härnösand. Han ingår i storbandet High Coast Jazz Orchestra och har även haft en grupp med trumslagaren Morgan Ågren. Per har också jobbat som fältartist.

Han är en flitigt anlitad frilansmusiker i regionen och kursens fixare.

Fredrik Norén-kursledare. Fredrik är jazzproducent hos Musik Västernorrland och projektledare för ungdomssatsning inom Svensk Jazz.  Dessutom välkänd jazztrumpetare och ledare för storbandet Stockholm Jazz-Orchestra. Leder brass workshops.

Information och ansökan

Längd
6 dagar
Ansök senast
2021-06-11

9/8-14/8, 2021

Härnösands folkhögskola, Härnösand

I kursavgiften ingår boende i dubbelrum eller större rum, frukost, lunch, middag , kvällsfika under perioden 9/8 från lunch till 14/8 till lunch.

Lakan och handdukar , all undervisning samt backline som PA, trumset, piano, förstärkare och notställ ingår också i kursavgiften. Har ni speciella önskemål om detta så rekommenderar vi att ni tar med egna trummor och förstärkare. Trumslagare tar med fördel med sig egna cymbaler.

Enkelrum kan fås mot extra kostnad och vi vill veta om allergier och kostönskemål i samband med anmälan.

Pris inklusive moms småbandskurs och individuell anmälan till storband : 5000 kronor.

Pris inklusive moms för ett helt storband bestäms direkt med kursledningen.

Fredrik Norén
Musik Västernorrland
fredrik.noren@musikvasternorrland.se

Ansökan 2021
Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.