Musiklinjen Kapellsberg

Instrumentalister

Musiklinjen Kapellsberg är sedan starten 1961 en av Sveriges mest välrenommerade musikutbildningar. Här finns en kreativ miljö där våra erfarna och professionella lärare ger dig en gedigen grund att stå på för fortsatta studier till musiker.

För instrumentalister erbjuder vi flertalet inriktningar, se mer information under rubriken ”Inriktningar” i informationsspalten. Observera att vi även ger undervisning i kördirigering!

Du kan fortfarande söka till Musiklinjen Kapellsberg

Skicka en länk till en videoinspelning till muk.ansokan@hfs.se. I mailets ämnesrad skriver du ditt namn och inriktning/instrument. Spela in två stycken av olika karaktär.

Bifoga ett brev i din ansökan i Schoolsoft där du skriver om dina förkunskaper, förväntningar och mål med dina studier.

Information om ansökningsprov finns att läsa om under respektive kursinriktning.

Du får individuella lektioner och lektioner i masterclassform. Resurstid är 60 min per vecka till ditt huvudinstrument. Instrumentalister och tonsättare kan välja ett bi-instrument med resurstid 20 min per vecka. 

  • Gehörslära
  • Musikaliskt hantverk
  • Historia
  • Körsång (sångare)
  • Ensemblespel (instrumentalister)
  • Interpretation

    Under respektive inriktning finns mera information. Gemensamma arrangemang på skolan (tid tillsammans, temadagar m m) ingår i schemat.

Vi lägger stor vikt vid kontakten med publik varför vi ger dig rika möjligheter till konsertframträdanden både på skolan och Härnösands konsertscener.

Härnösand har ett rikt musikliv där vi regelbundet bidrar med konserter. Vi har ett nära samarbete med Nordiska kammarorkestern, Nordiska kammarensemblen, Föreningen Nymus och Härnösands Musiksällskap.

Gästande artister och lärare besöker kontinuerligt skolan.

På folkhögskolan finns ett 20-tal välutrustade undervisnings- och övningsrum, EAM-studio, midi-studio och konsertsal.

Information och ansökan

Längd
2 år
Studietakt
100 %
Studiestödsnivå (CSN)
Gymnasienivå
Ansök senast
2021-08-25

Litteratur, studieresor samt en servicekostnad (1150 kr per termin).

VT 2021: 11 jan – 18 jun
HT 2021: 30 aug – 17 dec
VT 2022: 10 jan – 17 jun

Helén Lundquist-Dahlén
0611-55 85 52
072-240 10 08
helen.lundquist@hfs.se

Ansökan HT 21
Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.