Korta kurser

Härnösand Opera Academy & Festival 2021

Hur du hittar din bel canto: Från Monteverdi till Wagner.Kursen använder sig av Monteverdi och hans arvtagare för att utveckla artisteri, rörelse och röstteknik. Akademin vänder sig till sångare som studerar alla slags operarepertoarer, inte bara barock.

Kursinnehåll

Uppsättning av scener ur operor av Monteverdi och traditionen efter honom; masterclasses i barockarians ornamentik, barockgestik, bel-canto-arior; förbättra ditt fokus vid föreställningar och provsjungningar; individuella lektioner och handledningar; lektioner i rörelse på
scenen.

Denna kurs är för sångare som studerar alla slags operarepertoar, inte bara barock. Målet är att du ska vidga din kunskap om frasering, stil och rörelse vid tiden för den italienska operans födelse och använda den i din egen balanserade och utvecklade sångteknik.

Att spåra den italienska operans rötter och dess inflytande ger dig verktyg för att utveckla bel canto i t ex Verdis och Puccinis arior! Vi uppmuntrar kursdeltagare att ta med sig repertoar från alla epoker för arbete i lektioner och masterclasses ‒ såsom verk av Händel, Mozart, Donizetti, Bellini, Verdi, Puccini, Wagner, m fl.

Gästlärare

Sång

Pianister

Information och ansökan

Längd
10 dagar
Språk
Engelska
Ansök senast
2021-06-16

20-29 augusti 2021

Härnösands folkhögskola

Ansök via länken nedan.

Spela även in en aria. Skicka en länk till videoinspelningen senast 16 juni till muk.ansokan@hfs.se. I mailets ämnesrad skriver du ditt namn och Operaakademi.

Kurskostnad: 1500 kr

3265 kr (fredag: middag,
måndag – lördag: frukost, fm- fika, lunch, em- fika, middag, Söndag: frukost, fm-fika, lunch)

20-29/8: 1860 kr inkl. lakan.
(enkelrum med dusch/wc)

Boende i gästhem med gemensamt kök.

Boka måltidspaket och boende senast den 30 juni, 2021.

OBS! Du måste själv boka boende och matpaket, detta sker inte automatiskt med din ansökan.

Skicka din bokningsförfrågan till info@hfs.se

Helén Lundquist-Dahlén
helen.lundquist@hfs.se
+ 46 72 240 10 08

Ansökan Opera Academy
Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.