Distans

Engelska grund

Under kursen får du lära dig att tala, skriva och förstå engelska. Du får också kunskap om levnadsvillkor, traditioner, sociala relationer och kulturliv i olika områden i världen där engelska används.

Engelska på grundläggande nivå är uppdelad i fyra delkurser som motsvarar årskurs 7–9. Innan du börjar får du göra ett nivåtest för att veta vilken delkurs du behöver börja med.

Den första delkursen vänder sig till nybörjare. Under kursen får du öva dig i att uttrycka dig både muntligt och skriftligt i enkla, vardagliga situationer som hanterar intressen, personer och platser.

Den andra delkursen vänder sig till dig som redan har studerat delkurs 1 eller har motsvarande kunskaper. Här får du öva dig i att uttrycka dig muntligt och skriftligt i vardagliga situationer och fortsätta att bygga upp din språkliga säkerhet genom dialoger, enklare samtal, kortare skrivuppgifter och grundläggande grammatik.

Den tredje delkursen vänder sig till dig som redan har studerat delkurs 2 eller har motsvarande kunskaper. Här får du fortsätta att bygga upp din språkliga säkerhet genom muntliga och skriftliga övningar, som exempelvis dialoger och samtal och olika kortare skrivuppgifter som anpassas efter syfte, situation och mottagare.

Den fjärde delkursen vänder sig till dig som redan studerat delkurs 3 eller har motsvarande kunskaper. Här får du arbeta med muntliga och skriftliga övningar, som behandlar kända och aktuella ämnen, intressen, åsikter och erfarenheter. Du får öva dig i att bearbeta dina egna formuleringar för att variera, tydliggöra och anpassa ditt språk till syfte och mottagare.

Information och ansökan

Längd
20 veckor
Studietakt
25 %
Studiestödsnivå (CSN)
Grundnivå
Språk
Engelska
Ansök senast
2021-12-30

VT 22: 24 januari – 10 juni

HT 22: 15 augusti – 30 december

Nivåtest för att avgöra vilken delkurs man startar med.

Litteraturkostnad 400 kr, faktureras vid kursstart.

Du behöver ha tillgång till egen dator och internetuppkoppling.

Viktigt att ni har med email och telefonnummer i ansökan så att vi
kan nå er under antagningsprocessen.

Andreas Torndahl
Utbildningsledare
0611-55 85 22
070-183 70 60
andreas.torndahl@hfs.se

Kevin Harrison
Lärare
kevin.harrison@hfs.se

Ansökan VT 22
Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.