Distanskurser

Matematik

Matematiken har en flertusenårig historia med bidrag från många kulturer. Den utvecklas såväl ur praktiska behov som ur människans nyfikenhet och lust att utforska matematiken som sådan. Kommunikation med hjälp av matematikens språk är likartad över hela världen.

Ansökan är stängd.

I takt med att samhället digitaliseras används matematiken i alltmer komplexa situationer. Matematik är även ett verktyg inom vetenskap och för olika yrken. Ytterst handlar matematiken om att upptäcka mönster och formulera generella samband.

Vi erbjuder dessa kurser

Matematik 1a/b/c
Matematik 2a/b/c

Målgrupp

Det här är kurser för personer som:

  • Vill studera på distans men ha möjlighet till lärarledda lektioner och extra stöd online flera gånger i veckan. 
  • Vill ha flexibilitet i när på dygnet man genomför sina uppgifter inom kursen.
  • Studerar eller har studerat på allmän kurs folkhögskola och ska söka vidare till högre studier inom folkhögskolegrupp (BF). Efter godkänd kurs ges behörighet.
  • Ska söka vidare till högre studier inom kompetteringsgrupp (BII). Efter godkänd kurs kan behov av en prövning finnas via vuxenutbildningen för att få ett kursbetyg. Vid frågor kring detta kontakta utbildningsledaren.
  • Inte ska söka vidare till högre studier men vill höja sin kunskapsnivå inom matematik.

Kurserna är studiemedelsberättigad under förutsättning att du läser flera kurser samtidigt (med samma start- och slutdatum) så din totala studieomfattning uppgår till 50, 75 eller 100% under studieperioden. För studiehjälp gäller att du måste studera 100% dvs heltid.

Kursinriktningar

A-spåret är inriktat mot yrkesutbildning.
B-spåret är inriktat mot samhällsvetenskap, ekonomi eller humaniora.
C-spåret är inriktat mot naturvetenskap och teknik.

Information och ansökan

Andreas Torndahl
Utbildningsledare
0611-55 85 22
070-183 70 60
andreas.torndahl@hfs.se

Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.