Bibelfjäll

Bibelfjäll är en utbildning  för dig som vill vidga dina vyer, tänja på gränserna och fundera över livet, i en fantastisk fjällmiljö. För dig som vill hitta eller fördjupa en kristen tro, få en större kunskap om Bibeln och vad den betyder för dig och din omgivning idag.

Läsåret 21/22 är det sista läsåret Bibelfjällare på Härnösands folkhögskola. Utbildningen kommer sedan att finnas via Strömbäcks folkhögskola. Läs mer om läsåret 22/23 på bibelfjall.se.

En grundläggande utbildning i fjällkunskap och tillbringa ett år i Hemavan och Skandinaviens mest kompletta fjällområde, med vandringsmöjligheter, grottor, glaciärer, fjälltoppar med perfekt offpist-åkning m.m. Kombinera en bra bibelskola, en grundläggande fjällutbildning, utmanande möten med härliga naturupplevelser.

Kursen har tre fokusområden – Bibeln, Fjället och Mötet 

Utifrån bibliska personer får du en grundläggande bibelundervisning om kristen tro. Bibelkunskap, gudsbild, etik och moral, försoning,  hur hittar jag/förstärker min egen tro, apologetik (försvaret av tron), lärjungaskap, gåvoupptäckande och själavård är några av de teman vi tar upp.

Fjällvandring, pilgrimsvandring, karta och kompass, sommar- och vinterfiske, telemark, snowboard, alpint, turåkning, toppturer, lavinkunskap, vintertältning, första hjälpen, skoterförarbevis, glaciärtur på en av Skandinaviens största glaciärer, grotthistoria och geologi med turer i några av Skandinaviens längsta grottor samt mycket tid ute på fjället under alla årstider och väder.

Du får möta många spännande människor, ta del av den samiska kulturen och har möjlighet att engagera dig i olika aktiviteter utanför skolan. Du får en egen fadder på orten och får uppleva hur det är att leva och bo i en fjällby.

Förutom lokala pedagoger har vi gästföreläsare från hela landet. Vi har varierande och kreativa undervisningsformer. Du får möjlighet till ett fördjupningsarbete i ett speciellt ämne som intresserar dig. Praktisera i en församling och  tid att stanna upp och fundera över livet i en fantastisk miljö.

Kursen har en ekumenisk bas och vi samverkar med Equmenia, Equmeniakyrkan Region Nord, EFS och Salt Västerbotten, EFS Norrbotten, Svenska kyrkans unga i Luleå stift, Studieförbundet Bilda Nord och församlingarna i Hemavan/Tärnaby.

På kursens egen hemsida, bibelfjall.se, kan du läsa mer om kursen och Hemavan samt se bilder från tidigare år.

Information och ansökan

Längd
1 år
Studietakt
100 %
Studiestödsnivå (CSN)
Gymnasienivå (A2)
Ansök senast
2021-04-30

Hemavan Fjällstation

HT 2021: 16 aug – 15 dec
VT 2022: 12 jan – 3 jun

Till din ansökan bifogar du en presentation där du berättar om dig själv och varför du söker kursen.

Kost: (lunch, två fika) 99 kr/dag man äter.
Boende: 595 kr/vecka men ingen kostnad under längre lov.
Servicekostnad: 1900 kr/termin
Dessutom c:a 500 Kr för litteratur, 4 500 Kr för liftkort, 800 kr för skoterhyra och 50% på ordinarie prislista för ev. skidhyra.

Kjell-Arne Alvarsson
070-175 25 10
kjell-arne.alvarsson@hfs.se

Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.