75 år som folkbildare

1942 startades Mellersta Norrlands Ungdomsskola med syftet att utbilda Sveriges ungdomar. Skolan kommer sedan att byta namn till det som vi alla känner igen, Härnösands folkhögskola. Folkhögskolan har berört många personer genom åren både som arbetsplats, lunchställe och genom utbildningar. Vårt mål är att fortsätta växa och bidra till att unga vuxna vågar växa och snubbla.

Idag, fredag 24 mars är det folkhögskolans dag. Det är en dag som uppmärksammas på många av landets folkhögskolor. I Härnösand ägnades en förmiddag åt gemensamma aktiviteter med deltagare och lärare. Aktiviteterna var Tai Chi och meditation, fika med tårta, allsång, frågesport, opera sing-a-long och folkdans. Folkdansen ackompanjerades av  ett improviserat spelmansband bestående av rektor Ola Bojestig på gitarr, utbildningsledare Anna Lindmark på fiol, teckentolk Cecilia Larsson och Salim som är deltagare på Etableringskursen och Allmän kurs spelade trummor.

I samband med 75 års jubileet hänger en utställning i B-huset med bilder från åren som gått. Utställningen kommer att hänga i korridoren under ett par månader och är fri att titta på för alla. Den finns i korridoren till höger om receptionen.